filtr przeciwzakłóceniowy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
filtr przeciwzakłóceniowy
witam, mam problem bo kupiłem filtr przeciwzakłóceniowy i teraz nie wiem czy on nie działa czy żle go podłączam. Mianowicie są trzy kableki:
-czerwony - który mam podłączyć do akumulatora 12V
-zółty - jest napięcie zaisalnia z filtra do radia
- niebieski - masa (na rysunku instrukcji jest podlączony do radia)
tak podpinam i nic, mierze miernikiem na wyjciu (niebieski kabel - zółty) nie ma nic napiecia, natomiast zółty z orginalną masą akumulatora jak mierze daje 12V, a jak mierze między masą z filtra a masą z samochodu to też jest napiecie 12V !!! Co z tym fantem zrobić?
Schemat filtra:
-czerwony - który mam podłączyć do akumulatora 12V
-zółty - jest napięcie zaisalnia z filtra do radia
- niebieski - masa (na rysunku instrukcji jest podlączony do radia)
tak podpinam i nic, mierze miernikiem na wyjciu (niebieski kabel - zółty) nie ma nic napiecia, natomiast zółty z orginalną masą akumulatora jak mierze daje 12V, a jak mierze między masą z filtra a masą z samochodu to też jest napiecie 12V !!! Co z tym fantem zrobić?
Schemat filtra:
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Napewno mu coś trzeszczy świszczy, ale prościej kupic filtr niż poprawnie połozyć kable, jeśli same kable prezentuja jakiś normalny poziom.ditomek pisze:.. a właśnie. dlaczego wogóle kupiles ten filtr?
Można tłumaczyć a i tak każdy zrobi swoje
Później są tematy: "założyłem filtr, czemu nie działa"
Odpowiedź jest prosta --> Jak jest usterka, to trzeba ją naprawic, a nie łatać filtrami... , które swoją drogą g*** dają.