Witam.
Czy dysponuje ktoś może wykresem mocy i momentu obrotowego silnika 1.8 16 v KR.
Nie wiem co jest grane ale na hamowni wyszło mi 109 KM i 158 Nm a silnik jest w dosyć dobrym stanie - ciśnienie sprężania 11,5 - 13,2.
Obroty mocy max i momentu max są o 500 niższe niż dane fabryczne a od ok. 5500 obr wykresy lecą mocno w dół.
pzdr.
wykres MK II gti 16 V KR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: wykres MK II gti 16 V KR
zobacz TEN temat, kiedyś sam o to pytałem i koledzy pośpieszyli z pomocą.ks555 pisze:Witam.
Czy dysponuje ktoś może wykresem mocy i momentu obrotowego silnika 1.8 16 v KR.
pzdr.
faktycznie trochę mało jak na KR. może wtryski nie są ustawione jak trzeba. ja jadę na hamownię pod koniec kwietnia, zobaczymy.
cd. tematu - wykres z hamowni
Witam.
poniżej zamieszczam wykres z hamowni.
Do ok. 5000 obr./min krzywe lesą mniej więcej tak jak ma być (seryjnie) natomiast od 5000 zaczyna silnikowi czegoś brakować bo moc i moment ostro lecą w dół - a powinny zacząć lecieć w dół dopiero od ok. 6100 obr. i nie tak ostro.
Nie wiem co jest grane.
[ Dodano: Czw Kwi 12, 2007 12:45 ]
poniżej zamieszczam wykres z hamowni.
Do ok. 5000 obr./min krzywe lesą mniej więcej tak jak ma być (seryjnie) natomiast od 5000 zaczyna silnikowi czegoś brakować bo moc i moment ostro lecą w dół - a powinny zacząć lecieć w dół dopiero od ok. 6100 obr. i nie tak ostro.
Nie wiem co jest grane.
[ Dodano: Czw Kwi 12, 2007 12:45 ]