Czy wlacznik swiatel ma brzeczek otwartych drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Tynek
Nowicjusz
Nowicjusz

Czy wlacznik swiatel ma brzeczek otwartych drzwi

Post autor: Tynek » czw kwie 05, 2007 22:30

Witam,
Mam pytanie... Czy we włączniku świateł jest coś takiego jak brzęczek, który włącza sie podczas otworzenia drzwi, gdy światła nie zostaną wyłączone?? Jeśli tak to jak to naprawić bo mi nie brzęczy i często zostawiam samochód na światłach, a teraz jak wejdzie ta głupia ustawa to już całkiem bedzie problem...Pozdrawiami z góry dziękuje...
Ostatnio zmieniony pt kwie 06, 2007 12:29 przez Tynek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tynek

stempel72
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: stempel72 » czw kwie 05, 2007 22:35

Powinienneś zamontować prosty układzik na jednym przekażniku, który będzie Ci automatycznie wyłaczał i włączał światła. Jak tak mam i to bardzo wygodna rzecz.

VR6 + STAG 300

greg

Post autor: greg » czw kwie 05, 2007 22:38

we wlaczniku nie ma brzeczka - mozesz go zamontować w miejscu przekaxnikó - potrzebny przekaźnik 36. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=58440 tu masz poradę łącznie z fotkami

Awatar użytkownika
Tynek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Tynek » czw kwie 05, 2007 22:49

Dzieki Greg... Będzie troche cięzko ale popróbuje...Pozdrawiam...

Tynek

Awatar użytkownika
wrubciu
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: wrubciu » czw kwie 19, 2007 11:27

stempel72 pisze:Powinienneś zamontować prosty układzik na jednym przekażniku, który będzie Ci automatycznie wyłaczał i włączał światła. Jak tak mam i to bardzo wygodna rzecz.
Witam kolegę, ja sie właśnie zabieram za stworzenie i zamontowanie automatycznego wyłącznika świateł. Moje założenie jest takie po odpaleniu silnika po upływie około 5 sekund włączają sie automatycznie wszystkie światłą a po wyłączeni wszystkie gasną, nie wiem czy pisząc wszystkie maja zapalać sie od oświetlenia wnętrza i tablicy, ma to swoje plusy i minusy - minus to ze w dzień będzie sie marnować prąd a plus to to ze praktycznie wcale nie trzeba będzie myśleć o włączaniu świateł czy to w dzień czy w nocy.
Nie wiem jak zewrzeć kable za wyłącznikiem świateł, może mi pomożesz i powiesz które kolory sa odpowiedzialne za wałczenie świateł mijania i we wnętrzu. Zapewniam że jeśli mi sie to uda to porobię jakieś fotki i zrobi sie jakąś fotoporade.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”