Jak konserwowac stozek K&N
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak konserwowac stozek K&N
mam pytanko jak konserwowac lub czyscic stalowy stozkowy filtr powietrza k&n .nie mam pojecia.doradzcie
Ostatnio zmieniony pt kwie 06, 2007 12:08 przez karo09, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Są do tego specjalne płyny.
Niemal w każdym motoryzacyjnym sklepie dostaniesz.
Wyjmujesz filtr, spryskujesz tym siuwaksem i czekasz aż cały syf spłynie, potem zakładasz i śmigasz dalej
Niemal w każdym motoryzacyjnym sklepie dostaniesz.
Wyjmujesz filtr, spryskujesz tym siuwaksem i czekasz aż cały syf spłynie, potem zakładasz i śmigasz dalej
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- Chmielu
- Kontakt:
Hmm...
Ciężko mi teraz podać nazwę bo nie pamiętam.
Ale poszukam czegoś to Ci podam konkretne produkty.
Ciężko mi teraz podać nazwę bo nie pamiętam.
Ale poszukam czegoś to Ci podam konkretne produkty.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- Chmielu
- Kontakt:
Na przykład TAKI zestawik
Nie napisałem Ci jeszcze, że oprócz płynu czyszczącego potrzebny jest olejek.
Po umyciu stożka trzeba go tym natłuścić, żeby zatrzymywał się lepiej ten cały syf.
TU masz jeszcze taki zestawik do czyszczenia filtrów Jacky.
Wyczytałem też szukając tego dla Ciebie (o czym wcześniej nie wiedziałem) że jeżeli masz filtr konkretnego producenta to należy używać preparatów czyszczących tego samego producenta.
Chodzi tu o skład chemiczny.
Także jeżeli masz K&N-a to ten pierwszy zestawik będzie odpowiedni
Nie napisałem Ci jeszcze, że oprócz płynu czyszczącego potrzebny jest olejek.
Po umyciu stożka trzeba go tym natłuścić, żeby zatrzymywał się lepiej ten cały syf.
TU masz jeszcze taki zestawik do czyszczenia filtrów Jacky.
Wyczytałem też szukając tego dla Ciebie (o czym wcześniej nie wiedziałem) że jeżeli masz filtr konkretnego producenta to należy używać preparatów czyszczących tego samego producenta.
Chodzi tu o skład chemiczny.
Także jeżeli masz K&N-a to ten pierwszy zestawik będzie odpowiedni
- Chmielu
- Kontakt:
Polecam się na przyszłość
Dodam jeszcze tylko na zakończenie tematu, że K&N twierdzi, że przy odpowiedniej konserwacji filtrów powinny wytrzymywać do miliona kilometrów.
Natomiast podejrzewam, że to tylko życzenia ale jak ze 100 tys. by wytrzymały to też nieźle
Zaleca się czyszczenie co jakieś 10 tys. ale to oczywiście też jest względne bo najlepiej jest samemu zerknąć co ileć tysięcy i będzie widać czy trzeba go już czyścić
Dodam jeszcze tylko na zakończenie tematu, że K&N twierdzi, że przy odpowiedniej konserwacji filtrów powinny wytrzymywać do miliona kilometrów.
Natomiast podejrzewam, że to tylko życzenia ale jak ze 100 tys. by wytrzymały to też nieźle
Zaleca się czyszczenie co jakieś 10 tys. ale to oczywiście też jest względne bo najlepiej jest samemu zerknąć co ileć tysięcy i będzie widać czy trzeba go już czyścić