Kod błędu 0203 - o co chodzi?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kod błędu 0203 - o co chodzi?
Dziś byłem u mechanika na odczycie/kasowaniu błędów... Program wywalił Błąd 0203 - nieznany kod błędu... Nie można go skasować... Co za cholera?
MK3 1.6 AEA B+G jednopunkt BOSH
Czy ktoś z Was spotkał sie już z tym problemem?
W autoryzowanym serwisie VW jak zwykle 'trzeba szukać przyczyny... koszt od 150PLN w górę... itd. itp.'
A może diagnosta jest do bani?
MK3 1.6 AEA B+G jednopunkt BOSH
Czy ktoś z Was spotkał sie już z tym problemem?
W autoryzowanym serwisie VW jak zwykle 'trzeba szukać przyczyny... koszt od 150PLN w górę... itd. itp.'
A może diagnosta jest do bani?
Pozdrawiam
Marek W.
Marek W.
Jacenty85 a zobacz tutaj http://www.obd-2.biz/vag.php co wywali jak wpiszesz 0203Jacenty85 pisze:takiego kodu jak 0203 nie ma. Jest tylko 00203.
czy to dobra diagnoza i czy można polegac na tym ?
[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 14:45 ]
pojechałeś sobie tylko tak do mechanika czy miałeś inny problem z autem ?MAW68 pisze:Dziś byłem u mechanika na odczycie/kasowaniu błędów... Program wywalił Błąd 0203 - nieznany kod błędu... Nie można go skasować.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Paweł Marek
- V.I.P.
Walka z 'falującymi obrotami' i niedouczonymi? gazownikami... Po prostu samochód na benzynie jeździ REWELACYJNIE. Niestety po przełączaniu benzyna-gaz autko po dwóch dniach dostaje takiego 'zajoba', że ręce opadają...
Zresetowałem(?) komputer poprzez odłączenie od akumulatora, przeczyściłem przepustnicę, pojeździłem przez pięć dni na benzynie, aby komputerek 'dogadał się' z przepustnicą i jest rewelacyjnie. Do tej pory ANI RAZU nie przełączyłem Golfi-ego na gaz...
Ale dla spokoju ducha pojechałem jeszcze do mechanika aby sprawdzić zapłon i skasować ewentualne błędy w komputerze... A tu BACH!... błąd 0203 - na własne oczy widziałem na ekranie monitora... Może mechanik źle skonfigurował program/interfejs? Ręce opadają... Do końca maja mam jeszcze gwarancję na instalację gazową, a po każdej wizycie gwarancyjnej (regulacja) jest gorzej niż przed... Gdyby nie ta różnica w cenie pomiędzy benzyną a gazem to... Jedynie pociesza mnie fakt, że instalacja LPG już dawno mi sie zwróciła.
Wpisałem kod 0203 na stronie z kodami błędów i otrzymałem:
01251 P0203 Cylinder 3 – usterka wtrysku – N32
Skoro mam monowtrysk, to o jakim wtrysku na 3 cylindrze on pisze... Jakaś lipa...
Zresetowałem(?) komputer poprzez odłączenie od akumulatora, przeczyściłem przepustnicę, pojeździłem przez pięć dni na benzynie, aby komputerek 'dogadał się' z przepustnicą i jest rewelacyjnie. Do tej pory ANI RAZU nie przełączyłem Golfi-ego na gaz...
Ale dla spokoju ducha pojechałem jeszcze do mechanika aby sprawdzić zapłon i skasować ewentualne błędy w komputerze... A tu BACH!... błąd 0203 - na własne oczy widziałem na ekranie monitora... Może mechanik źle skonfigurował program/interfejs? Ręce opadają... Do końca maja mam jeszcze gwarancję na instalację gazową, a po każdej wizycie gwarancyjnej (regulacja) jest gorzej niż przed... Gdyby nie ta różnica w cenie pomiędzy benzyną a gazem to... Jedynie pociesza mnie fakt, że instalacja LPG już dawno mi sie zwróciła.
Wpisałem kod 0203 na stronie z kodami błędów i otrzymałem:
01251 P0203 Cylinder 3 – usterka wtrysku – N32
Skoro mam monowtrysk, to o jakim wtrysku na 3 cylindrze on pisze... Jakaś lipa...
Pozdrawiam
Marek W.
Marek W.