jestem nowym forumowiczem, jak zarazem swiezym posiadaczem golfa 3 z silnikiem 1,6 75km w wersji PinkFloyd, rocznik 94, w serwisie powiedzieli ze model 95. Data produkcji 12 XII 1994. Przejdzmy jednak do sedna sprawy.
Podczas odpalania silnika, pojawia sie dziwny dzwiek.. jakby szum, tarcie albo cos podobnego, najczesciej tez silnik nie odpala za pierwszym, lecz za drugim razem. Dzieje sie tak tylko i wylacznie podczas pierwszego odpalania silnika gdy jest on zimny. Pozniej problem znika. Samochod jest po wymianie wszystkich filtrow, oleju i paska rozrzadu. Mam wiec pytanie, czy ktos wie co to mogloby byc? Dzwiek wydobywa sie jakby z pod siedzenia kierowcy aczkolwiek ciezko jest to dokladnie zlokalizowac.
Drugie moje pytanie - musze wymienic jeszcze tylne amortyzatory, widzialem na allegro amortyzatory KYB po 70zl, sa one odpowiednie? czy przy wymianie amortyzatorow trzeba robic cos jeszcze? ustawic zbieznosc albo cos innego? ile moze mnie takie cos wyniesc?
Trzecia sprawa - podczas jazdy ok 100-140 km/h pojawia sie drazniacy szum po stronie kierowcy, tak jakby drzwi byly lekko nieszczelne, z tego co zauwazylem drzwi sa juz lekko wyrobione na zawiasach. Czy to moze byc przyczyna tego szumu? Jak mozna to wyeliminowac?
Z gory dziekuje za pomoc i przepraszam jezeli jakas sprawa jest powtorzona i byla wczesniej na forum.
pozdrawiam.
[ Dodano: 05 Kwi 2007 17:31 ]
nikt nic nie jest w stanie pomoc?
[ Dodano: 06 Kwi 2007 07:41 ]
POMOOOOOOCYYYY