[MK3] Wywalenie katalizatora TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[MK3] Wywalenie katalizatora TDI
Witam
Chce wywalic katalizator ze swjego MK3 TDI.
Co o tym sadzicie? Czy to nie pogorszy osiagow silnika a moze je poprawi? Czy auto nie stanie sie głośniejsze, nie bedzie wiecej palić?
Słyszalem ze katalizatory w dizlach lubia sie zatykac.
Moze ktos ma juz usuniety i chce sie podzielic swoimi odczucuami jak bylo z i jak jest bez katalizatora?
Chce wywalic katalizator ze swjego MK3 TDI.
Co o tym sadzicie? Czy to nie pogorszy osiagow silnika a moze je poprawi? Czy auto nie stanie sie głośniejsze, nie bedzie wiecej palić?
Słyszalem ze katalizatory w dizlach lubia sie zatykac.
Moze ktos ma juz usuniety i chce sie podzielic swoimi odczucuami jak bylo z i jak jest bez katalizatora?
[img]http://images2.fotosik.pl/231/bf2e679f88c976ca.gif[/img]
Kumpel usunął bo się mu rozwaliły te blaszki czy listki (jak zwał tak zwał) i zamiast wymienić mechanik wywalił wszystko ze środka. Kumpel mówi że lepiej jest bo wydech jest bezpośrednio z silnika w tłumik. Jest trochę głośniej ale nie wiele. Stwierdził że ma 0,5 l/100km oszczędności dzięki temu. Tylko uważaj jeśli tak zrobisz bo pewnie w rejestracyjnym masz wbity katalizator
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/14524][img]http://www.motostat.pl/user_images/14524/icon4.png[/img][/url]
Rozmawialem z facetem co sie zajmuje tłumikami. Powiedzial ze podstawowy blad to wywalac kata i wsadzac pusta puszke. Mowil ze spaliny wpadajac w nia uderzaja o scianki i robi sie auto glosniejsze. Najlepiej jest wstawic w to miejsce rure. Co wy o tym sadzicie. Warto wywalac kata i wstawiac rure?
[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 06:27 ]
swoj dowod przeszukałem i ni cholery nie widze w nim wpisanego katalizatora, w ktorym miejscu powinno to byc?
[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 06:27 ]
swoj dowod przeszukałem i ni cholery nie widze w nim wpisanego katalizatora, w ktorym miejscu powinno to byc?
[img]http://images2.fotosik.pl/231/bf2e679f88c976ca.gif[/img]
w najnowszej wersji dowodu (zółty z 2007) jest to na pierwszej stronie w polu D oznaczenie KAT. w starszej wersji (różowy od corsy - 2001 rok) chyba nie było to wpisywane jeszcze bo przed chwilą az sam z ciekawosci sprawdziłem.swoj dowod przeszukałem i ni cholery nie widze w nim wpisanego katalizatora, w ktorym miejscu powinno to byc?
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
ja tak samo - nigdzie nie ma KATKomas pisze:Dowod mam z 2006 i na pierwszej stronie w polu D mam wpisany numer rejstracyjny
a żeby było śmieszniej to mam wpisane 66KW - wszyscy wpisują w dowód dla TDI
wersję 90KM, tak mi wpisali więc nie protestowałemKomas pisze:Powiedzial ze podstawowy blad to wywalac kata i wsadzac pusta puszke
ja tak mam - KAT w TDI jest bardzo mały - auto nie chodzi głośniej tylko słychać gwizd turbiny jak w białym kocie VTG
auto jakby żwawsze sie zrobiło...
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
zostawianie puszki to blad, bo powstaje niepotrzebne zawirowanie spalin. u mnie jest rurka i nie jest glosniej, a ciemnej stronie mocy to sie przyda.
nie musisz miec wpisane kat w dowodzie. bodajze od 1995 wszystkie auta powinny byc w niego wyposazone i diagnosci o tym wiedza. na szczescie w dieslu brakiem kata bym sie nie przejmowal.
nie musisz miec wpisane kat w dowodzie. bodajze od 1995 wszystkie auta powinny byc w niego wyposazone i diagnosci o tym wiedza. na szczescie w dieslu brakiem kata bym sie nie przejmowal.
Ostatnio zmieniony czw kwie 05, 2007 09:47 przez souler, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam dowód z 2004 ten miękki z dwoma stronami tylko i jest wbity KAT (peugeot 306)
Tak jak napisał SouleR najlepiej wstawić prostą rurę zamiast kata bądź puszki po kacie.
Tak jak napisał SouleR najlepiej wstawić prostą rurę zamiast kata bądź puszki po kacie.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2