Czy kupno silnika VR6 po 220kkm ma sens na swapa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy kupno silnika VR6 po 220kkm ma sens na swapa?
Mogę kupić silnik VR6 sprawny z przebiegiem 220 000 i nie wiem czy jest w ogóle sens to robić, czy to nie jest zbyt duży przebieg? silnik jest jeszcze zamontowany i chodzi, chce go włożyć do MKII dlatego prośba o radę!!!
Pozdro dla wszystkich wariatów VW!
Pozdro dla wszystkich wariatów VW!
Ostatnio zmieniony czw cze 28, 2007 17:11 przez 2RaZ, łącznie zmieniany 1 raz.
tak sądze...
myślę, że to dobre rozwiązanie, żeby skorzystać z ABF. Ogólnie to wolałbym kupić już MKIII 2.0 150KM ale zależy mi na wadze (MKII waży 880kg) więc po swapie byłoby całkiem w pytę!
Dzięki za rade!
Pozdro!
Dzięki za rade!
Pozdro!
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Jeśli brać to VR6 z Passata gdzie chodził z automatem - zwykle taki silniczek był lepiej traktowany niż większość silników w golfach. Zdecydowanie jeździ się tym spokojnie, dostojnie i statecznie, to nie sportowa limuzyna i tam VR6 jest inaczej traktowane.
Generalnie VR6 nie lubi przebiegów powyżej 200tys to nie jest klasyczne V6 i nie jest długowiecznym silnikiem, ale głównie padają głowice (wałki rozrządu i gniazda zaworów), przy 220tys stan silnika zależy od egzemplarza.
Silnik ciężki, paliwożerny, nie polecam do Golfa.
Generalnie VR6 nie lubi przebiegów powyżej 200tys to nie jest klasyczne V6 i nie jest długowiecznym silnikiem, ale głównie padają głowice (wałki rozrządu i gniazda zaworów), przy 220tys stan silnika zależy od egzemplarza.
Silnik ciężki, paliwożerny, nie polecam do Golfa.
Jest: Passat B5 FL 2.8 V6 Automat oraz Golf MK3 5D 1.8 Automat
Było: Ford Scorpio 2.9 24V 95' Automat (sprzedany)
Ford Scorpio 2.9 24V 93' Automat (sprzedany)
VW Passat 2.8 VR6 91' (ukradli)
Będzie: Audi A8 ;)
Było: Ford Scorpio 2.9 24V 95' Automat (sprzedany)
Ford Scorpio 2.9 24V 93' Automat (sprzedany)
VW Passat 2.8 VR6 91' (ukradli)
Będzie: Audi A8 ;)
2RaZ, moj ma 250 ttkm (podobno), odpala z pierwszego obrotu, nie kopci, jakos jeszcze jedzie... ostatnio 60tkm zrobil na sekwencji i ciagle zyje...
ale ogladalem golfy z vr6 i mimo ze przebieg podobno 170tkm, to nie mial sily sie odepchnac... wiec wszystko zalezy jak trafisz. jak nie kupisz go sobie, to daj znac, moze bym go lyknal za rozsadne pieniadze... namiary juz do mnie masz pozdro
ale ogladalem golfy z vr6 i mimo ze przebieg podobno 170tkm, to nie mial sily sie odepchnac... wiec wszystko zalezy jak trafisz. jak nie kupisz go sobie, to daj znac, moze bym go lyknal za rozsadne pieniadze... namiary juz do mnie masz pozdro