Szybkie stukniecia z silnika po przegazowaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szybkie stukniecia z silnika po przegazowaniu
witam
mam moze i glupie pytanie, ale zapytam.
Przy przegazowce mojego bolidu (na luzie) obroty ok 3-4 tys blizej 4. w pewnym momencie uslyszalem tak jakby 3 glosne szybkie stukniecia z silnika tj mlotkiem walnac w tym momencie autko puscilo baczka czarnego.... Co to moglo byc??
dodam ze to byl pierwszy i mam nadzieje ze ostatni raz. Cos w stylu jakby sie na sekunde rozrzad przestawil czy to mozliwe?
Wczesniej autko na oparach latalo ale dolalem paliwa i to stalo sie gdzies po kilometrze.
mam moze i glupie pytanie, ale zapytam.
Przy przegazowce mojego bolidu (na luzie) obroty ok 3-4 tys blizej 4. w pewnym momencie uslyszalem tak jakby 3 glosne szybkie stukniecia z silnika tj mlotkiem walnac w tym momencie autko puscilo baczka czarnego.... Co to moglo byc??
dodam ze to byl pierwszy i mam nadzieje ze ostatni raz. Cos w stylu jakby sie na sekunde rozrzad przestawil czy to mozliwe?
Wczesniej autko na oparach latalo ale dolalem paliwa i to stalo sie gdzies po kilometrze.
Ostatnio zmieniony czw kwie 05, 2007 09:15 przez marcin999, łącznie zmieniany 1 raz.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
marcin999, też stawiam na końcówki wtrysków. Przygazowałeś wtrysk podawał więcej paliwa i może jak koledzy piszą zawiesza się albo leje w dieslach objawia się takim stukaniem. Nieraz takie coś może powodować zła jakość paliwa.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
akurat to bylo po tym jak wypompowalem wszystko z baku auto az zgasło, zatankowalem sie na nieznajomej stacji...vw_vandal pisze: Nieraz takie coś może powodować zła jakość paliwa.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV