maglownica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
maglownica
mam pytanko mój kolega ma mk4 z 2000 r ma przejechane ok 80000 i już dwa razy maglownica odmówiła pomocy.
wczoraj pokazał mi wyciek i jak poprzednio pompa wspomagania zawyła i zaczął zchodzić płyn
co robić czy regeneracja czy mozna jakos to naprawic ew jakie części zestawy naprawcze ew co może rozwiazac ten problem
pozdrawiam
wczoraj pokazał mi wyciek i jak poprzednio pompa wspomagania zawyła i zaczął zchodzić płyn
co robić czy regeneracja czy mozna jakos to naprawic ew jakie części zestawy naprawcze ew co może rozwiazac ten problem
pozdrawiam
Oświetlenia, doradzę, załatwię......
może się przydam
może się przydam
Są zestawy naprawcze , czyli uszczelki , oringi , obejmy, pierścienie ......... ogólnie radzę znaleźć na allegro czy na szrocie sprawną używkę , bo za regenerację biorą około 300złmsokolek pisze:mam pytanko mój kolega ma mk4 z 2000 r ma przejechane ok 80000 i już dwa razy maglownica odmówiła pomocy.
pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.

Nie wystarczy zestaw naprawczy, bo zwykle uszkodzona maglownica wymaga szlifowania listwy. Po takim czymś jest prawie jak nowa, ale kosztuje to trochę więcej. Trzeba to zrobić w dobrym zakładzie i zapłacić ok 400 złotych. Przy czym jak na chwilę obecną ceny używanych maglownic ze wspomaganiem do 4-ki są powyżej 600.
Chyba że w tym wypadku jest inny problem, tylko jakiś wąż nieszczelny czy coś.
Chyba że w tym wypadku jest inny problem, tylko jakiś wąż nieszczelny czy coś.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ładnie ładnie ale to juz 2 razy było robione i zawsze tak jak pisałem jest tak zgrzyt w pompie wspomogania i póżniej zaczyna wyciekać płyn( czy co tam jest )
dowiadywałem się to zestawy naprawcze nie są dostepne w sklepach bo znajomi odrazu mówia o regeneracji ze szlifem itd
może wiecie w wawie jakis dobry warsztat regenerujący maglownice ??
z góry dziękuję
dowiadywałem się to zestawy naprawcze nie są dostepne w sklepach bo znajomi odrazu mówia o regeneracji ze szlifem itd
może wiecie w wawie jakis dobry warsztat regenerujący maglownice ??
z góry dziękuję
może się przydam
może się przydam
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
cieżko z tym u nas poza tym biorą za taką regenerację ze szlifem ok 700-800zł(bez wspomy sporo mniej)..a to znacznie wiecej niz gdzie indziej...ja robiłem to kiedyś w escorcie ale robiłem to przez warsztat i nie wiem dokąd ja oddali poza tym nie byłem zadowolony z usługi wiec i tak bym nie polecił...intercars z kimś wspólpracuje i oferuje regenerowane (oddajesz swoja dostajesz drugą juz gotową) ale troche drogomsokolek pisze:może wiecie w wawie jakis dobry warsztat regenerujący maglownice ??
no tak ale dla mojego kolegi jest to w miare pilne a ile to w ic trwa chyba będe musiał tam do czosnowa zadzwonić może coś się wymyśli
hmmm a to drogo to ile ??
podobno gdzies przy pl konstytucji cos takiego robią chyba jutro podjadę zobaczyć
ale dzięki
hmmm a to drogo to ile ??
podobno gdzies przy pl konstytucji cos takiego robią chyba jutro podjadę zobaczyć
ale dzięki
może się przydam
może się przydam