Witam mam golfika z 92r z silnikiem ABS 90koni
Mam taki problemik. Wczoraj wymieniałem termostat, jak już wymieniłem i odpaliłem to zaczeło się dziać coś dziwnego, obroty przez jakiś czas zaczeły falować, jak silnik się troszke zagrzał, potem go zgasiłem, odpaliłem i przestalo, ale po następnym odpaleniu znowu coś zaczeło falować. Z elektrozaworu sterującego wolnymi obrotami słychać przerywane włączanie się go i wyłączanie, co powoduje właśnie tymi skokami obrotów. Dzieje się to i na gazie i na benzynie. Dzisiaj jak jechałem to przy dawaniu gazu słyszałem takie dziwne włączanie się czegoś i wyłączanie, ale obroty nie falowały, dzwięki te pochodziły z okolic deski. Co może być tego powodem ? Napewno wszystko dobrze poskładałem i popodłączałem.
Falujące obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
????CHODZI CI CIzapewne o silniczek krokowyjeanks5t pisze:Z elektrozaworu sterującego wolnymi obrotami
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 13:26 ]
aha
Może i silniczek krokowy, ale czy to możliwe żeby po wymianie termostatu coś takiego się stało, przecież to dwie różne rzeczy, chyba że to tylko taki zbiego okoliczności. A z gazem jest wszystko dobrze napewno się sam nie przełącza.
[ Dodano: 31 Mar 2007 07:49 ]
A mam pytanko czym jest sterowany ten silniczek krokowy ?
Myślę ze to jest właśnie przyczyną mojego problemu.
[ Dodano: 31 Mar 2007 07:49 ]
A mam pytanko czym jest sterowany ten silniczek krokowy ?
Myślę ze to jest właśnie przyczyną mojego problemu.
ja miałem zepsuty silnik krokowy podłanczalem pod kompa i pokazywalo błąd układu w który wchodzi silnik krokowy regulator temperatury i coś tam jeszcze na początek wymieniłem czujnik temperatury i nic to nie dało potem zaryzykowałem i kupiłęm silnik krokowy do dziś mam spokój..... jak masz taką możliwość to przełóż silnik krokowy i sprawdz jak to działa a co do gazu to obroty falowały na gazie i na benzynie na benzynie gorzej.. było jeszcze tak że jak silnik byl zimny to auto przygasalo jak się rozgrzał to chodziło dobrze (na gazie oczywiscie) czasem też przerywało a najgorsze bylo to jak obroty skakały od 5000 do 40 000 spr. silnik
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3