[GTi] Blokują sie hamulce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[GTi] Blokują sie hamulce
Witam! Jak w temacie, mam następujący problem - po przejechaniu jakiś 10-15 km blokuję się hamulec na tylnym lewym kole, auto się grzeje nie idzie jechac. Sprawdzałem tłoczek chodzi bez problemu, płynu nie ubywa, układ odpowietrzony, klocki nowe, ostatnio wymieniane tez przewody "twarde" ponieważ zmieniałem całą belkę tylną. Jeden przewód jest dośc blisko tłumika środkowe czy temperatura może jakoś na to wpływac?? Może ktos miał juz taki problem, bo ja już nie mam pojęcia co to może byc. Mile widziana każda opinia. Z gory dzieki!! Pozdrawiam
Było MK2 G60....
Było A3 1.9 TDI ASV++
Będzie .....
Było A3 1.9 TDI ASV++
Będzie .....
- piotrek1313
- Użytkownik

Ale jeśli regulator byłby za mocno naciągnięty to czy po upływie jakiegoś czasu dopiero hamulce by się blokowały?? Nie dzieje sie to od razu po wsiadaniu do auta tylko dopiero po kilku przejechanych km, belke wymienialem 2 miesiace temu, problem pojawil sie jakis tydzien temu...piotrek1313 pisze:Jak belke zmienales to moze korektor sily hamowania masz za bardzo "podciagniety"?? to jedyne co mi przychodzi do glowy. A temperatura ma na pewno wplyw, ale to zalezy jak blisko tlumika przechodzi przewod...
Było MK2 G60....
Było A3 1.9 TDI ASV++
Będzie .....
Było A3 1.9 TDI ASV++
Będzie .....