Witam wszystkich forumowiczow Golfa V-piateczki:)
To moj pierwszy post ;P
Mam takie pytanie odnosnie tematu, czy mozna bezproblemu podlaczyc wzmacniacz pod te radio?Z tego co wiem, orginalnie nie ma wyjscia na wzmacniacz...ale moze jakos sie da z kostki wyjsc?Prosze o pomoc.
Tak nawiasem to jeszcze nie mam Golfa ani radia...ale bedzie za 2 tygodnie...A juz mnie kusi kupic sprzet, wiec pytam Wink
A nie chce za bardzo wymieniac jednostki sterujacejj...bo orginal ładnie sie pasuje z deskaa;-)
VW RCD 300 FABRYCZNE RADIO CD -- wzmak--??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Dzieki za odpowiedz i podpowiedz jak to zrobic:)
Bede musial chyba poszukac dobrego elektronika....chyba sobie poradzii...bo sam nie bede tam mieszal:).Aaa a jak wyjde z iso tam gdzie sa glosniki 4....to juz nie bede mial mozliwosci podlaczenia pod radio zadnych glosnikow?Aha a orientujesz sie jaka moca dysponuje to radio?
pozdro
Bede musial chyba poszukac dobrego elektronika....chyba sobie poradzii...bo sam nie bede tam mieszal:).Aaa a jak wyjde z iso tam gdzie sa glosniki 4....to juz nie bede mial mozliwosci podlaczenia pod radio zadnych glosnikow?Aha a orientujesz sie jaka moca dysponuje to radio?
pozdro
witam. Chciałbym własnie skonfigurowac to samo radio tak aby podłaczyć do niego wzmacniacz bez potrzeby używania kostki do modowania sygnału. Nie wiedziałem że taka mozliwośc istnieje. Jeśli dobrze zrozumiałem da się zrobić tak aby wyjście na głosniki było wyjściem na wzmacinacz ? Czy długo schodzi takie kodowanie ile mniej więcej może kosztowac i w jakim serwisie moge to zrobić ? Mieszkam na podkarpaciu. Mam znajomego który posiada kabel do VW 5. Z tego co mówił to jakaś bardzo dobra podróba kabla który uzywany jest w servisach vw. Może by mi to zakodował tylko musze wiedziec co i jak.
Z góry dziekuję za odpowiedź.
Z góry dziekuję za odpowiedź.
No czy sie nie zna to bym sie zastanowił bo u potrafi tym zrobic jak np. wykasowanie z komputera informacji o wystrzelonych poduszkach. Zmieniał mi język komputera w golfie z niemieckiego o którym pojęcia nie miałem na angielski. Ustawił mi samozamykanie drzwi po przekroczeniu 15km/h. kodował mi obecnośc radia tego wlasnie rcd zeby nie bylo bledow komputera. Sobie kodował tempomat który sam dołożył w GOLF V, albo chcociazby czujnik deszczu czy tez samowlanczanie sie swiateł i inne duperele bez żadnych problemów. To on mi to radio sprzedał. włączył mi też jakiś tryb skandynawski że swiatla sie same włanczają po uruchomieniu zapłonu. Mi sie wydaje ze z kodowaniem by sobie poradził tylko troche szczegułów znac i juz
wiadomo że w aso to $$ będzie kosztowało i jeszcze jaką łaske robią, to pewnie taniej z tą kostką jeździć A tu całkowicie za free, wiadomo wiedza kosztuje
[ Dodano: 10 Cze 2007 21:27 ]
więc wie ktoś cos na ten temat albo kiedyś to robił ?
wiadomo że w aso to $$ będzie kosztowało i jeszcze jaką łaske robią, to pewnie taniej z tą kostką jeździć A tu całkowicie za free, wiadomo wiedza kosztuje
[ Dodano: 10 Cze 2007 21:27 ]
więc wie ktoś cos na ten temat albo kiedyś to robił ?
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2007 01:45 przez emstar, łącznie zmieniany 1 raz.