[ MK III ] Walnięty czujnik paliwa ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Sei
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[ MK III ] Walnięty czujnik paliwa ?

Post autor: Sei » ndz kwie 10, 2005 23:46

Witam.

Dylemat mam taki:

Z tego co wiem golfiki III maja bak o pojemnosci 55 litrow, sprawdzalem na roznych stronkach itp. pojemnosc baku mojego auta ( 1,6 GL AEE `97 ) i rowniez wychodzi na 55 litrow. W czym rzecz, otoz ilekroc wyjezdze prawie cale paliwo ( wskazowka od paliwa lezy jak na wyłączonej stacyjce, ale autko jeszcze nie gaśnie ) i nastepnie tankuje to nie wchodzi mi do baku wiecej jak 48-49 litrów. I teraz nie wiem czy mam cos nie tak z czujką w baku ( bo przeciez w wiekszoci trójek wskazniki nie sa dokladne ) czy tez mam bak o pojemnosci 50 litrow? Dodam jeszcze ze poza tym wskaznik pracuje prawidlowo, blyskawicznie podnosi sie wskazowka i pokazuje tyle co nalalem i wyjezdzilem.

Pozdr

ku_bi
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pn kwie 11, 2005 00:09

masz bak 55 litrow. ja w swoim tez tak mam wskazowka od paliwa leży a jest jeszcze w baku 6-7 litrow paliwa. w mk3 wskazniki paliwa są słabe.

Awatar użytkownika
Sei
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Sei » pn kwie 11, 2005 00:16

ku_bi pisze:masz bak 55 litrow. ja w swoim tez tak mam wskazowka od paliwa leży a jest jeszcze w baku 6-7 litrow paliwa. w mk3 wskazniki paliwa są słabe.
hehe, powaznie ? kurna, mam ochote sprawdzic czy rzeczywiscie tak bedzie, ale oczytalem sie ze lepiej nie doprowadzac do tego by silnik zgasł z powodu braku paliwa bo zaciąga caly ten syf znajdujacy sie na dnie baku i moze sie to zle skonczyc, co o tym myslicie? istnieje duze ryzyko usterki jesli raz cos takiego sie zrobi?

ku_bi
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pn kwie 11, 2005 00:35

sluchaj nie wiem dokładnie, ale nic by się nie stało jak do zera wyjeździsz paliwo, po to m.in. masz filtr paliwa... ja bynajmniej nie zamierzam wyjeździć do końca paliwa, bo są różne komentarze na ten temat że pompa paliwa dostaje itp.

Awatar użytkownika
Sei
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Sei » pn kwie 11, 2005 00:43

To tak zapytam jeszcze na koniec czy masz moze jakis 'namacalny' dowod tych pozostalych 6-7 litrow? zdarza ci sie czesto przejezdzac kilkadziesiat km na wskaznikowo pustym baku?

ku_bi
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pn kwie 11, 2005 05:49

na leżącej wskazówce przejechałem 60 km

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”