przod wyzej niz tyl

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
paww18
Sprzedawca
Sprzedawca

przod wyzej niz tyl

Post autor: paww18 » sob mar 31, 2007 12:21

Witam, mam maly problem z zawieszeniem w moim mk3. Zalozylem nowe sprezyny z tylu (amortyzatory maja 95% sprawnosci - praktycznie nowe). Na przodzie zostaly stare sprezyny, ale mam nowe amortyzatory gazowe bilstein b4. I co sie okazalo ? tyl sie podniosl (bo siedzial mocno - mam gaz w aucie) ale przod takze sie podniosl ze wzgledu na nowe amortyzatory. Teraz pytanie, co zrobic zeby wyrownac poziom autka ?
Czy sprezyny od 1.6 benzyna bylyby dobre do 1.8 ? Obecne sprezyny sa zjedzone przez czas i nie mozna z nich nic odczytac :/ ponoc sa seryjne od 1.8 ale az mi sie nie chce wierzyc... moze ktos ma pomysl jak to zrobic(obnizyc przod), jestem lekko uziemiony bo auto stoi u mechanika i chcialbym to zrobic od razu a nie na raty (zeby nie robic geometrii 10 razy). Mam plan zeby kupic jakies inne - uzywane tym razem springi na przod....

pomozcie bo jestem w kropce :/ a nie chce wydawac kasy bo i tak wlozylem kupe sianka na wiosenne wymiany :(

Awatar użytkownika
buxi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: buxi » sob mar 31, 2007 12:53

Zmień springi z przodu.... na obnizające....
Ostatnio zmieniony sob mar 31, 2007 15:55 przez buxi, łącznie zmieniany 1 raz.

---------- Passat -----------

Awatar użytkownika
koonrad
majster ulepszacz
majster ulepszacz
Kontakt:

Post autor: koonrad » sob mar 31, 2007 13:57

najprościej to wsadzic gumy w sprężyny z tyłu :)
a tak poza tym to trzeba wziąśc pod uwagę że niektóre amortyzatory mają różne wysokości mocowania tależyka i jeśli zmieniałęs z tyłu to włąsnie to może byc przyczyna

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
paww18
Sprzedawca
Sprzedawca

Post autor: paww18 » sob mar 31, 2007 18:58

heh z tylu zmienialem tylko springi bo tylek im nisko siedzial... myslalem ze poprawie wyglad a tu lipa ;) moze problem sie zrobil dlatego, ze wymienilem tez amortyzatoru z przodu..
swoja droga to gum zadnych nie bede pchal w zawias ;) bo ot niehumanitarne rozwiazanie w/g mnie. Myslalem ze jak juz to zalozyc inne springi na przod... ale czy np. sportowe springi na przodzie a seria z tylu to da rade ?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”