Prędkościomierz zwariowal
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Prędkościomierz zwariowal
Witam,mam taki problem z seatem inca ,predkosciomierz przy wylaczonym zaplonie jest w pozycji 20km/h a po wlaczeniu zaplonu zostaje w tej pozycji lub czasami podchodzi do 40km/h.Przy wlaczonym zaplonie rownierz drzy wskazowka od predkosciomierza. W czasie jazdy stoi w jednym miejscu.Probowalem zobaczyc co sie stanie jak sciagne wtyczke ze skrzyni biegow przy wlaczonym zaplonie ale nic zupelnie sie nie poprawilo(wskazowka dalej zostala na 20) .Czy problem jest z samym licznikiem czy moze cos z wiazka el.Niewiem gdzie zaczac szukac moze ktos przerabial taka usterke w vw caddy lub polo wkoncu to tosamo auto.Dodam ze jest Seat Inca 1.9sdi z 2000 roku.za wszelka pomoc bede wdzieczny oraz rozdam punkciki
-
greg
ok jutro sprobuje i zobacze co bedzie A jakie jeszcze sugestie jesli po odpieciu zegarow wskazowka spadla by w dolCo mozna jeszcze sprawdzic?greg pisze:wypnij wtyczkę z zegarów - jak dalej siedzi na 20km/h to wiadomo że zegarów winaS1BART1 pisze:Czy problem jest z samym licznikiem czy moze cos z wiazka e
-
greg
Mam jeszcze w firmie caddy 96 r. z tym samym motorem i z tego co zauwarzylem wtyczki sa tak sammo rozmieszczone (przynajmniej pod maska,wiec wychodzi ze do 97.ale nie jestem pewien autok dzisiaj zjechalo dopiero z francji i niemialem jeszcze okazji wszyskiego dobrze poogladacgreg pisze:więc wtyczki jak w polo tylko teraz rozmieszcze nei jak w polo od 1999 czy 1998 czy do 1997...S1BART1 pisze:Dodam ze jest Seat Inca 1.9sdi z 2000 roku.
-
greg
-
greg