Wymienilem baterie w pilocie - nie dziala!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Wymienilem baterie w pilocie - nie dziala!!

Post autor: Goofi » pt mar 30, 2007 15:07

Witam,

Katastrofa - mam w golfiku oryginalny alarm firmy VOTEX, wlasnie wymienilem w nim bateryjke, nowa wlozylem i jak naciskam przyciski to diodka mruga i niby wszystko jest OK, ale samochodu nie otwiera :(

Podczas wymiany jak wyjalem baterie to przez jakis czas nie bylo zadnej i po wlozeniu nowej dioda sie zapalila ciaglym swiatlem, nacisniecie ktorego kolwiek przycisku zgasilo ja, po krotkotrwalym wyjeciu i zlozeniu bateryjnki nic takiego nie bylo. Czy to palenie sie diody cos oznaczalo?, moze od sie rozkodowal.... zapasowy pilot mam w domu, jak ja dostane sie do zamochodu....

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » pt mar 30, 2007 15:53

najprawdopodobniej rozkodował ci sie pilot jakbys znajdz instrukcje :hmm: i zakoduj go ponownie, dioda ma jak najbardziej wpływ na to co sie dzieje z alarmem i pokazuje stan serwisowy kodowanie pilota i zmiane ustawień

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » pt mar 30, 2007 16:13

Poszperalem po necie i na forum Elektrody znalazlem instrukcje do tego
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic440011.html
Wyciągnij baterie z pilota i naciśnij na jego przycisk w celu rozładowania pozostałego ładunku elektrycznego. Przełącz mikroprzełącznik w module odpowiedzialny za wpis pilota. Wsadź baterię do pilota (powinna świecić w nim dioda na stałe) i naciśnij 2 razy. Przełącz mikroprzełącznik z powrotem i sprawdź czy działa, bo powinien o ile jest sprawny pilot. Na skutek eksploatacji często się sypią te piloty.
Czekam teraz az mi ktos przywiezie zapasowe kluczuki z pilotem i moze jutro sie pobawie w kodowanie, jak znajde ten modul ;)

Jakby ktos chcial wymienic bateryjke, to polecam szybko wyjac stara i wlozyc nowa, obedzie sie bez kodowania, chyba napisze porade jak sie z tym uporam :jezor:

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » pt mar 30, 2007 16:18

a co cie skłoniło żeby wymienic zaczoł słabiej reagowac czy co?

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » pt mar 30, 2007 16:28

Przemo440 pisze:a co cie skłoniło żeby wymienic zaczoł słabiej reagowac czy co?
Zasieg slaby i jakby za ktoryms razem nie dzialal. Za dwie bateryjki dalem jakies 2zl, wiec wydatek zaden, wole czasem wczesniej zmienic niz czekac az sam padnie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”