Jakie tarcze i klocki do MK3 ABU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie tarcze i klocki do MK3 ABU
Tak jak w temacie... przydało by się wymienić klocki i tarcze (klocki na wykończeniu)... Jakie kupić jakie będą pasowały... jaka firma najlepsza... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc... punkty czekają 
Re: Jakie tarcze i klocki do MK3 ABU
Jesli masz tarcze pełne, a nie wentylowane to 239x12mmStopek pisze:Tak jak w temacie... przydało by się wymienić klocki i tarcze (klocki na wykończeniu)... Jakie kupić jakie będą pasowały... jaka firma najlepsza... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc... punkty czekają
Co do firmy to na grupie zwyklo sie polecac Brembo, ATE, Ferodo...
Sam kilka dni temu zalozylem tarcze Brembo i klocki Ferodo Premier... No i hamuje

Re: Jakie tarcze i klocki do MK3 ABU
drill pisze:Jesli masz tarcze pełne, a nie wentylowane to 239x12mm
Co do firmy to na grupie zwyklo sie polecac Brembo, ATE, Ferodo...
Sam kilka dni temu zalozylem tarcze Brembo i klocki Ferodo Premier... No i hamujePoszukaj na alegro - maja calkiem niezle ceny. Co do wymiany to w dziele FAQ masz moja fotoporade - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=93232
Powodzenia.
OKi dzięki za pomoc taki zestaw widzę można wyrwać na allego za około 150zł także zdecyduję sie raczej na tą opcję
-
jaszczur
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Stopek, jesli chodzi o klocki to te ATE nr cześci 13.0460-7032.2(edla auta bez abs)z hamulcami typu girling,musisz zobaczyc jaki typ hamulców masz bo do 94 raoku były starszego typy vw II takie jak w mk3(a poznać to mozna iż przy skręconym na maxa kole trzeba zerknać na mocowanie zacisku,jeśli jest na imbus to jest stary typ vw2 jeśli naklucz nr 13 to girling)co do tarcz to tylko brembo,poniewaz cena nie jest wygórowana i sa dobre BREMBO MAX nr cześci 321 615 301 to jest nie wentylowana,a wentylowana BREMBO 321 615 301A/B/C jak jakies problemy jeszcze to dzwoń mój nr w podpisie
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 12:38 ]
podaj mi rok auta to ci szybko odpowiednie dobiore
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 12:46 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90404 tu masz odnośnie wymiany klocków a tarcze taby sciagnąc to musisz jeszcze odkrecic tą górną srube mocujaca zacisk
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 12:51 ]
dzwonilem do hurtowni brembo do ciebie po 28 zł sztuka,klocki ate 45 zl kmpl
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 12:38 ]
podaj mi rok auta to ci szybko odpowiednie dobiore
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 12:46 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90404 tu masz odnośnie wymiany klocków a tarcze taby sciagnąc to musisz jeszcze odkrecic tą górną srube mocujaca zacisk
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 12:51 ]
dzwonilem do hurtowni brembo do ciebie po 28 zł sztuka,klocki ate 45 zl kmpl
-
skarredasch
- Ma gadane

-
jaszczur
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
skarredasch, zasada jest taka,że jak chciałbyś założyć takie tyarcze to trzeba by było wymienić i zaciski(a to już są koszta) poniewaz tarcza wentylowana jest grubsza od zwykłej i jest problem z włozeniem klocków Grubość tarczy hamulcowej wentylowanej[mm]: 20,zwykłej Grubość tarczy hamulcowej [mm]: 11lub 12
Ostatnio zmieniony pt mar 30, 2007 20:51 przez jaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MZiobro
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
a nie zgadzam sie do konca....ja mam u siebie zaciski typ VWII i mam (jescze) tarcze 12mm ,a juz sprawdzalem i wejdzie tarcza wentylowana bez klopotow....Przy tarczy wentylowanej 20mm sa poprostu cinsze klocki niz do tarczy 12mm..nie wiem czy wejda wentylowane jesli ktos ma zwykle 10mm...jaszczur pisze:skarredasch, zasada jest taka,że jak chciałbyś założyć takie tyarcze to trzeba by było wymienić i zaciski(a to już są koszta) poniewaz tarcza wentylowana jest grubsza od zwykłej i jest problem z włozeniem klocków Grubość tarczy hamulcowej wentylowanej[mm]: 20,zwykłej Grubość tarczy hamulcowej [mm]: 10
-
jaszczur
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
właśnie nie wejda o to mi chodziłoMZiobro pisze:Przy tarczy wentylowanej 20mm sa poprostu cinsze klocki niz do tarczy 12mm..nie wiem czy wejda wentylowane jesli ktos ma zwykle 10mm...
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 20:52 ]
poza tym jesli ma koła 13 to może mieć problem z założeniem tej Średnica [mm]: 256
i tej Średnica [mm]: 280 bo zwykła ma Średnica [mm]: 239 jeśli 14 to bedzie grało
-
skarredasch
- Ma gadane