wymiana krzyzaka kolumny kierowniczej???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana krzyzaka kolumny kierowniczej???
Mam pytanie mam luz na kierownicy około 5cm najprawdopodobniej na krzyżaku wie ktos jak to robić ? czy jest potrzeba u specjalisty czy sam moge to zrobic bo wydaje mi się że dam rade po moich oględzinach macie jakies rady co do tego!!!!!
Lepiej powoli jechać niż szybko iść
5 cm luzu ?? to krzyżaka już musiałoby wcale nie być. może to jednak przekładnia ma luz ? sprawdź dobrze. niektóre przekładnie można wyregolować, zależy jaką masz. pozatym krzyżaki chyba są nierozbieralne, trza by wymienić cały krótki łącznik.
a koła nie mają luzu ? może padły gałeczki.
a koła nie mają luzu ? może padły gałeczki.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Jakie gałki ??? a chodzi mi o wymianę całego łącznika bo jak sie go chwyci i zcisnie ręką to luz znika całkowicie (luz na krzyżaku może być niewielki a po promieniu kierownicy to może wyjść ładnych parę cm.)
[ Dodano: 30 Mar 2007 19:56 ]
wie ktoś jak to robić mam ten krzyżak niby nie jest wielka filozofia ale wole się upewnić bo słyszałem ,ze jest problem z poluzowaniem kolumny żeby ją do góry kawałek podciągnąć?????
a z tym luzem to faktycznie przesadziłem zmierzyłem niecałe 2 cm
[ Dodano: 30 Mar 2007 19:56 ]
wie ktoś jak to robić mam ten krzyżak niby nie jest wielka filozofia ale wole się upewnić bo słyszałem ,ze jest problem z poluzowaniem kolumny żeby ją do góry kawałek podciągnąć?????
a z tym luzem to faktycznie przesadziłem zmierzyłem niecałe 2 cm
Lepiej powoli jechać niż szybko iść