silnik bierze olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik bierze olej
Witam mam mk3 1.8adz i bierze mi olej, Wymieniłem juz uszczelniacze oraz dodam ze wymieniłem cały rozrząd, i\nie wiem co dalej zrobic ja radzicie?? dodam ze oleu na 1000km berze okolo 0.5l z góry dzieki
- Paweł Marek
- V.I.P.
przy luzach na zaworach wymiana uszczelniaczy nie pomoże, jest też taka możliwość.koonrad pisze:eśli wymieniłeś uszczelniacze i nie ma żadnych wycieków to na 100% pierścienie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
Ja zauważyłem że mi się poci silnik na dole pod filtrem oleju. Możliwe że to uszczelka po miską olejową. Ponadto na zimnym silniku oleju mam na min. A po jeżdzie tak ok 10 min po agaszeniu silnika jest na max. Więc dolewać olej czy nie?dzikgtc pisze:A ja od siebie dodam że warto stan uszczelki pod miską olejową... Też miałem problem ze znikającym olejem, ale to była na całe szczęście wadliwa (jakaś korkowa) uszczelka, wymieniłem na gumową za 30zł i już nic nie bierze oleju. Zobacz czy silnik się nigdzie nie poci...
A po co sprawdzasz stan oleju praktycznie w trakcie jazdy? Jeśli chcesz znać faktyczną ilość oleju w misce to gasisz auto pod wieczór i rano sobie spokojnie sprawdzisz jak olej spłynie z zakamarków. Jak jest na minimum to dolewasz do 1/2 lub 3/4 wskaźnika zależy ile tego oleju posiadasz i wsio. Jak silnik jest gorący (a po 10 minutach po jeździe jest w dalszym ciągu gorący) to oleju się nie sprawdza.sylwekzyla pisze:A po jeżdzie tak ok 10 min po agaszeniu silnika jest na max. Więc dolewać olej czy nie?
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
-
- Ma gadane