Kopułka palec swiece ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kopułka palec swiece ??
Witma koledzy mam pewne pytanko jakiś czas temu wymieniłem palec i kopułke bo stary palec był przypalony niedawno odpiełem tą nową kopułkę i znów palec i te styki pod kopułką były lekko czarnawe czy to wina może świec świece nie były wymieniane od około 2 lat nie ma problemów jakiś tam z odpalaniem czy coś chodzi mi o to czemu palec sie po jakimś czasie przypala czy to wina świec 2 lata nie wymieniałem bo nie wiem czy kupić nowe świece niby świece co jakiś czas powinno sie wymieniać pozdrawiam (silnik mam 1.6 benzynka na gazniku)
Witam! mam taki sam silnik i tez to u mnie występuje, mimo ze wymienione było już wszystko przewody, swiece, kopułka, palec, poprostu jakiś czas temu wystąpiła taka przypadłosc, ale nie ma to wpływu na prace silnika bo chodzi bardzo dobrze na benzie i na gazie. W sumie troche mnie zastanawia co jest tego przyczyną, bo kiedys tak się nie działo
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
to co opisales z palcem jest spoodowane zbyt duzym wyprzedzeniem zaplonu jest to malo wyczuwalne podczas jazdy nawet wydaje sie ze auto jest mocniejsze
u mnie byl wyprzedzony o ponad 30 st auto chodzilo extra a jak zdjalem kopulke to byla przypalona 0,5 cm dalej niz powinna a palec byl zjechany maksymalnie i okopcony
u mnie byl wyprzedzony o ponad 30 st auto chodzilo extra a jak zdjalem kopulke to byla przypalona 0,5 cm dalej niz powinna a palec byl zjechany maksymalnie i okopcony