przyciemnianie szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przyciemnianie szyb
witam
planuje przyciemnic szbki w moim mk3
tyl juz mam caly przyciemniony teraz przyszla pora na przód z tego co wiem to nie wchodzi w gre inna metoda jak piecowa... wiec gdzie w woj lubelskim lub podkrapackim mozna przyciemnic piecowo szybki?
planuje przyciemnic szbki w moim mk3
tyl juz mam caly przyciemniony teraz przyszla pora na przód z tego co wiem to nie wchodzi w gre inna metoda jak piecowa... wiec gdzie w woj lubelskim lub podkrapackim mozna przyciemnic piecowo szybki?
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
A dlaczego myślisz że można przyciemnic szyby tylko piecowo? Przepisy mówią że przepuszczalność przednich szyb musi wynosić 70% a nic nie wspominaja o tym czym mozna je przyciemniać. problem w tym że juz fabrycznie zielone albo niebieskie szyby balansuja na granicy tej normy (w firmowym berlingo przednia czołowa szyba przepuszcza tylko 67% swiatła ). Także jakbyś tych szyb nie przyciemnił złamiesz przepis. Dodatkowo piecowe przyciemnianie jest drogie i nieodwracalne. Poza tym szyba zaczyna wyglądać jak lusterko i wyraźnie różni sie od przyciemnienia folią więc musiałbyś zrobic wszystkei szyby jednakowe. Ludzie jeżdża z folią i jest ok a jeśli ktos się doczepi zawsze w chwilke można folie zerwać i jechać dalej a jak przyciemnisz w piecu no to dowód do zabrania. Klej folię koszt nieduży efekt jak dla mnie ładniejszy niz z pieca a i w razie kontroli straty są mniejsze.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]
daniel2505, nieprawda ze za piecowe przyciemnianie zabiorą dowód. Mówisz że z takimi szybami go wyprodukowali i już. Miałem takie CC na przeglądzie to tapicerkę z drzwi ściągali żeby zobaczyć czy czasem to nie jest folia. mówiłem ze takie były fabryczne bo tak naprawdę była to włoska wersja i takie szyby wypuściła fabryka. ale misiaczki się nie doczepią. Owszem efekt szyb będzie tak zwana lustrzanka czyli będzie się odbijać no chyba że już inaczej przyciemniają.... nie wiem
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3
- Dawca_Nerek
- Forum Master
daniel2505, piecowe przyciemnienie nie wpływa na przepuszczalność światła więc nawet gdyby się doczepili i zabrali dowód to zaraz go oddadzą Jest to jedyny sposób żeby legalnie mieć przyciemnione szyby ale koszt to około 600-700zł i trzeba im dostarczyć szybki wyciągnięte z auta!
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
kumpel miał lustarzanki (folia) sam tył i koles powiedział na pzregladzie ze niemoze byc folia lustarzanka bo swiatło odbija i oślepia innych kierowców...byłem w szoku jak mi to opowiadał
to teraz moje pytanie: jak radzić sobie z tymi fachowcami od pzreglądu jak sie doczepią do foli?? Zjebać ich ze sie neiznają na pzrepisach czy jakies inne sposoby macie? Niedługo sam mam pzregląd... a szyby po raz pierwszy ciemne (lampy tylne tez ceimne).... az sie boje myśleć
to teraz moje pytanie: jak radzić sobie z tymi fachowcami od pzreglądu jak sie doczepią do foli?? Zjebać ich ze sie neiznają na pzrepisach czy jakies inne sposoby macie? Niedługo sam mam pzregląd... a szyby po raz pierwszy ciemne (lampy tylne tez ceimne).... az sie boje myśleć
Cosar 33GT sam przyciemniałes szybki czy dałes do przyciemnienia ?? Rozumiem że szybki przyciemniałes folia ?? Jesli możesz to napisz jaki jest koszt takiej przyjemności oczywiście samej usługi o ile nie robiłeś tego sam
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
szyby samemu przyciemniałem ....foia ciemna na tylne boczne i pasek na pzrednią szybe 25zł ..folia jansiejsza na tylną szybe 25zł ....w firmie neidaleko mnie wołąjąza folie 150zł ...takze w sumie lepiej dać zeby zrobili niz sie bawićw to wszytsko.michal1 pisze:Cosar 33GT sam przyciemniałes szybki czy dałes do przyciemnienia ?? Rozumiem że szybki przyciemniałes folia ?? Jesli możesz to napisz jaki jest koszt takiej przyjemności oczywiście samej usługi o ile nie robiłeś tego sam
[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 ]
folia juz przy samym zakałdaniu potrafi sie porysować tą plastikową szpachelką...marcin999 pisze:nie chce foli na przednich szybach bo bedzie sie rysowała...