Ciśnienie doładowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ciśnienie doładowania
Witam po raz kolejny, jako że zacząłem już przygode z vag'iem postanowiłem zmierzyc wartośc cisnienia doładowania ( 1Z 94 rok) i tu moje zdziwienie, grupa 011 - 002 obroty około 3000 zapisujemy log i gaz do oporu, wynik to przy 3000 - 1562.4 mba, 3570 - 1797.6 mba, 3885 - 1806 mba.
Czy test ten przeprowadziłem prawidłowo? Jesli okaże sie że tak to wychodzi na to że ktos niezle podkręcił dmuchawe.
Jest mozliwośc mechanicznej regulacji turbiny żeby powrócic do w miare normalnych nastaw?
Czy test ten przeprowadziłem prawidłowo? Jesli okaże sie że tak to wychodzi na to że ktos niezle podkręcił dmuchawe.
Jest mozliwośc mechanicznej regulacji turbiny żeby powrócic do w miare normalnych nastaw?
Od wartości MAPactual odejmij wartość: pole2, blok010 i masz ciśnienie pompowania. Jak chcesz porządnie sprawdzić czy turbawa dmucha jak trzeba to zrób loga blok011 tylko porządnie!!! (4 bieg startujesz loga od 1400rpm, pedał na podłoge i jedziesz do 4000rpm przez chwile utrzymuj 4000rpm). Wartości masz w excelu nie po to by cyferki pooglądać tylko wykres zrobić, powinieneś mieć coś jak tu (drugi rys.) http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/tdi.html jak dwie linie bedą mniej więcej blisko siebie to jest ok! max powinno pompować do 2100mbar ale tylko przez chwilę bo zaraz powinno ograniczyć.