[MK3] Glosniki w drzwiach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

[MK3] Glosniki w drzwiach

Post autor: Gitner » sob kwie 09, 2005 18:48

Witam
Ostatnimi dniami podczas jazdy spalil mi sie lewy glosnik w drzwiach (prawy nie dzialal dawno). Glosnik walnal jakby kamien uderzyl w podloge, az sie zatrzymalem i zaczalem auto ogladac ;) Czy taki glosnik da sie naprawic? Nie jestem znawca audio wiec jakie polecacie glosniki do drzwi? Radio to Pioneer DEH-2100R. Glosniki w tylnich drzwiach i w desce dzialaja. jeszcze pytanie jak wyjac te glosniki? Wystarczy (jak?) zdjac obudowe czy trzeba walczyc z cala tapicerka drzwi? Z gory dzieki za wszelkie info.

Pozdro
Gitner

mateuszgolf3

Post autor: mateuszgolf3 » sob kwie 09, 2005 19:13

Tak. trzeba zdjac tapicerke (ona jest przymocowana na kilka zatrzaskow) musisz pomalu to po odciagac ale delikatnie. I wyjac staryglosnik bo tego juz sie nie odzyska. Naljepiej proponuje rozgladnac sie za uzywanym glosnikiem , napewno go znajdziesz za grosze(jesli mowa o oryginalnym vw).
Pozdrawiam

mateuszgolf3

Post autor: mateuszgolf3 » sob kwie 09, 2005 19:15

Ja osobiscie polecam firme Magnat -bo takie mam z przodu, ale one sa troszke drogie ale ladnie graja. Jesli chcesz dobry efekt to kup drozsze.

Awatar użytkownika
VAUER6
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: VAUER6 » sob kwie 09, 2005 19:49

Z calym szacunkiem ale przedmowca gada glupoty,do przednich glosnikow nie trzeba sciagac tapicerki,i odradzam kupno uzywanych glosnikow.
Twoje tez pewnie do konca wygladaly idealnie:)
A jak kupisz takie same...?
Teraz jest taki wybor ze za dobre pieniadze kupisz nowki i skoro masz Pionieera to doradzam to samo.

Awatar użytkownika
kacjen
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kacjen » sob kwie 09, 2005 20:19

Luuuudzie co wy?? Pioneer - kolejny amator wyrzucania kasy. Poza tym jesli nie zdejmiesz tapicerki z drzwi to bedzies zmusiał przymocowac głośniki do tapicerki, a to najgorszy z mozliwyych sposobów. Więc tak nie karć poprzednika bo wie co mówi -no może poza doborem sprzętu. Magnat - może nie takie badziewie jak pioneer ale też kolejny wynalazek.

Widzę że piszą tutaj ludzie którzy nigdy nie byli w normalnym sklepie ze sprzętem car audio. Zrozumcie że takie firmy jak Pioneer, sony, Magnat.. to masówka, a za ich cenę mozna kupić normalny sprzęt producentów którzy znają się na robieniu głośników samochodowych. Słyszeliscie kiedyś o takich firmach jak DLS.. Vifa, hertz, phonocar, JL, Cervin Vega, u-Dimension, Steg... Możnaby wymieniać w nieskończoność. Polecam wybrać się na zakupy gdziendziej niż do sklepu z lodówkami.

Poza tym nie zauważylicie że jesteśmy na technicznym?? takie posty to do kącika Car Audio (sam na początku nie zauwqżyłem że nie jestem CA :) :) )

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » sob kwie 09, 2005 22:20

Glosnik pewnie dalo by sie naprawic ale bardzo mozliwe ze kosztowalo by to wiecej niz jakis nowy odpowiednik. Skoro sie spalil to pewnie poszla cewka a to da sie przewinac. Moj kumpel z technikum robi takie rzeczy ale niestetu stracile mz nim kontakt ;/
Wlasciwie to caly temat tak jak zauwazyl przedmowca powinien znalesc sie w dziale caraudio :bajer:

Gitner
VW Baron
VW Baron

Post autor: Gitner » ndz kwie 10, 2005 12:18

kacjen pisze:Luuuudzie co wy?? Pioneer - kolejny amator wyrzucania kasy
Nie jestem audiofilem a Pioneer byl juz w aucie jak go kupowalem u germancow, napisalem jakie mam radio by dopasowac do niego glosniki..

Pozdro
Gitner

Gitner
VW Baron
VW Baron

Post autor: Gitner » ndz kwie 10, 2005 12:22

kacjen pisze:Słyszeliscie kiedyś o takich firmach jak DLS..
Slyszalem.. Pracuje w DLS ale zadnych glosnikow nie widzialem ;)

Pozdro i bez urazy :)
Gitner

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » ndz kwie 10, 2005 12:22

Witaj wskocz do działu Car audio tam masz wszystko jak na dłoni.

TUTENHAMON

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”