problem z katem pochylenia kola tylnego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z katem pochylenia kola tylnego
mam problem jak w temacie prawe tylne kolo jest krzywo gorna czesc kola jest pochylona w strone srodka auta a dolna wystaje na zewnatrz co to moze byc, czopy wymienione jakies 8 miesiecy temu, cala geometria zrobiona, tylna belka ustawiona,co to moze byc czyzby krzywa belka na mocowaniu czopu prosze o rade co to moze byc i jakie moga byc koszta naprawy z gory dziekuje za pomoc
markus
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
nie wiem czy wiesz ale tylne koła powinny być lekko pochylone właśnie w ta stronę którą ty opisujesz (zbieżność)
tak przynajmniej twierdzi mój znajomy na stacji diagnostycznej
umnie tez są "przekrzywione" a goferek sunie jak po szynach
opon też nie drze
opon też nie drze
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
moj golfik tez swietnie sie trzyma drogi tylko zastanawiajace jest to ze tylko jedno kolo jest tak pochylone opon tez i nie bierzemarek2907 pisze:nie wiem czy wiesz ale tylne koła powinny być lekko pochylone właśnie w ta stronę którą ty opisujesz (zbieżność)
opon też nie drze
markus
U mnie też są pochylone tylne koła w taki sam sposób, ale wiem że są też golfy w których koła tylne stoją prosto. Sam widziałem. Czym to jest spowodowane trudno powiedzieć (wypada w 100% na czopy), bo czopy tylne występują tylko pod jednym nr. org. Co do twojego pochylenia koła z jednej strony to nie jest normalne. Możesz sprawdzić czy to wina czopów. Wystarczy zamienić je stronami. Tak trochę pracy, ale może być efekt.
A później tylko jeden czop do wymiany.

VWpower Golf
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czopy? Skrzywiony czop to prawie od razu koniec łożyska.
markus napisał że wymienił. Jesli faktycznie pochylenie jest za duże (trzeba to sprawdzić jakmiś przyrządem, choćby poziomicą) to nie ma się co łudzić, był dzwon w przeszłości. Teraz trzeba ustalić czy to belka się skrzywiła, czy to tylko złudzenie że koło krzywe, a w rzeczywistości belka przemieściła się razem z mocowaniami przy podłodze.GENE pisze:wypada w 100% na czopy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
tego nie doczytałemmarkus pisze:tylko zastanawiajace jest to ze tylko jedno kolo jest tak pochylone
u mnie obydwa koła są tak samo pochylone
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja w swojej pierwszej jetce ( po dzownie oczywiście) kilka dni spedziłem żeby nastawić jakoś tylne koła. Majstrowałem podkładki pod czopy z blachy żeby skorygować przesunięcie belki. I nawet to wyszło, jetka dalej u ludzi jeździ i nic nie ścina opon.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
mam go ponad rok i nie bylo z tym problemujeanks5t pisze:A długo masz ten samochód. Może przed tobą miał jakąś małą kolizję?
[ Dodano: 29 Mar 2007 21:16 ]
czopy znowu golfik dostal nowe nieduze koszty i roboty godzinka z browarkiem dwieGENE pisze:U mnie też są pochylone tylne koła w taki sam sposób, ale wiem że są też golfy w których koła tylne stoją prosto. Sam widziałem. Czym to jest spowodowane trudno powiedzieć (wypada w 100% na czopy), bo czopy tylne występują tylko pod jednym nr. org. Co do twojego pochylenia koła z jednej strony to nie jest normalne. Możesz sprawdzić czy to wina czopów. Wystarczy zamienić je stronami. Tak trochę pracy, ale może być efekt. A później tylko jeden czop do wymiany.
[ Dodano: 29 Mar 2007 21:22 ]
autko dobrze sie prowadzi nie ucieka opon nie bierze wczoraj byla ustawiona belka i cala geometria w warsztacie czopy wymienione jednak prawe kolo jest bardziej pochylone
markus