Silnik trzęsie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik trzęsie
Witam
Może Wy mi powiecie co się dzieje , na 5 biegu przy 1500-2100 obr silnik trzęsie tak jakby był przeciążony , nie jest to szarpanie jak przy zabrudzonym nastawniku . Na 1 biegu zachowuje się podobnie tylko dużo mocniej trzęsie , jakby coś działo się ze sprzęgłem , czy to może być spowodowane zaślepionym EGR ? Proszę o pomoc
pozdrawiam
damcio151
Może Wy mi powiecie co się dzieje , na 5 biegu przy 1500-2100 obr silnik trzęsie tak jakby był przeciążony , nie jest to szarpanie jak przy zabrudzonym nastawniku . Na 1 biegu zachowuje się podobnie tylko dużo mocniej trzęsie , jakby coś działo się ze sprzęgłem , czy to może być spowodowane zaślepionym EGR ? Proszę o pomoc
pozdrawiam
damcio151
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
zdejmujesz nastawnik i palcem macasz sprezyny widoczne przez otwordamcio151 pisze:?? sprężyny może jakieś foto ??

sa po obu stronach pierscienia z oczkiem w ktory wchodzi nastawnik
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
rozne moga byc objawy
kiedys gosciowi w passacie sam dodawal i ujmowal gazu
ale u Zagora (ktoremu ostatnio zmienilem pompe) chodzil nierowno na wolnych (objawy iscie jak brudny nastawnik)
sprezynki mozna kupic chyba w Inter Carsie, dowiadywalem sie w Boschu, nr sprezyn 1 467 010 410
kiedys gosciowi w passacie sam dodawal i ujmowal gazu
ale u Zagora (ktoremu ostatnio zmienilem pompe) chodzil nierowno na wolnych (objawy iscie jak brudny nastawnik)
sprezynki mozna kupic chyba w Inter Carsie, dowiadywalem sie w Boschu, nr sprezyn 1 467 010 410
Adamm, jakoś nie spieszy mi się do ponownego ściągania nastawnika, może znasz jakiś inny powód tej trzęsiawki , może wtrysk który mam obecnie uszkodzony (silnik szarpie jak się w niego stuka przy 3000 obr) ?? a wiesz czy napinacz może wydawać metaliczny dźwięk , takie dzwonienie bardzo głośne ??
pozdrawiam
pozdrawiam
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
moze poduszki Ci padly po prostu 
nie znajdziesz ich w spisie.
ja gadalem z gosciem z Boscha to mowil ze w IC powinni miec, i najlepiej zadzwonic do nich i podac ten numer (podal mi go gosciu z Boscha - jest to nr boschowski)
w boschu niestety tylko hurtowo mozna kupic

nie znajdziesz ich w spisie.
ja gadalem z gosciem z Boscha to mowil ze w IC powinni miec, i najlepiej zadzwonic do nich i podac ten numer (podal mi go gosciu z Boscha - jest to nr boschowski)
w boschu niestety tylko hurtowo mozna kupic