(MkII)Czy możliwą rzeczą jest,aby po wymianie......

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wawryl

Post autor: wawryl » sob kwie 09, 2005 17:11

szkoda że nie ma z kim pogadać

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » ndz kwie 10, 2005 12:05

W poniedziałek jadę do mechanika wymienić olej i przy okazji sprawdzę ten przegłub,bo chyba samemu nie da się tego sprawdzić.Skręciłem koło na maxa i próbowałem poruszać przegłubem,ale nic,nawet nie drgnął.

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » śr kwie 13, 2005 18:42

Byłem dzisiaj u mechanika na wymianie oleju i przy okazji sprawdził przegłuby i całe zawieszenie.Z tego co widziałem to wszystko OK,tylko coś lekko stukało przy skrzyni i sama skrzynia dość głośno szumiała jak się kołem ruszyło.Później mechanik stwierdził,że mogą to być przegłuby przy skrzyni,lub skrzynia już zaczyna padać.Olej w skrzyni czysty i na poziomie,a z biegami nigdy nie miałem problemu.Teraz jestem w kropce i nie wiem co mam robić.Może zacznę od wymiany oleju w skrzyni,tylko jaki wlać?Poradźcie coś

Awatar użytkownika
MaSa_Golf
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MaSa_Golf » śr kwie 13, 2005 22:56

Moj kuzyn, mial w mk2 podobne objawy, mechanik mowil ze to przeguby, ale nie mial kasy i nie wymienil, i co sie okazalo??

Byl na zbieznosci i okazalo sie ze sworznie wachaczy ma kompletnie zjechane i luzne , po wymianie pukanie podobne do pukania przy zluzytych przegubach zniklo, a koszt o wiele mniejszy, bo za sworzen dal 30 zl (niemiecki) a wymienil sam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”