Witam
Mam golfika 2 1,6 tdi (silnik SB) i mam problem z wolnymi obrotami, mianowicie jak uruchamiam rano na zimnym silniku wszystko jest w porządku ,lecz gdy się zagrzeje giną wolne obroty, kiedy włącze ręczne ssanie jako tako chodzi (ok 500 obr/min) a bez ssania gaśnie.Może ktoś wie co z tym można zrobić? Podejrzewam że coś może się zacierać w pompie wtryskowej. NIgdzie nie mogę znaleźdź jakichkolwiek schematów pompy wtryskowej . Jeśli ktoś ma schemat pompy albo wie co z tym można zrobić niech pomoże. Jakby co to mój mail marcinekmk@wp.pl
golf 2 1,6 tdi problem z obrotami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zaczne od początku
Kupiłen go około roku temu, i niby chodził dobrze, ale po jakimś miesiącu kiedy ruszyłem nim w "dalszą trasę" (około 60km w tym 20 po mieście w korkach)zauważyłem że spadły obroty tak na około 500/min.Kiedy ostygł wszystko było ok, działo się tak sporadycznie. Potem coraz częściej ,a teraz po przejechaniu 15 km traci obroty do tego stopnia że gaśnie .Rozrządu nie robiłem bo poprzedni właściciel robił to 20tyś km temu . Na zimnym pali dobrze więc początek wtrysku chyba jest ok
Wielki dzięki za schemat
(połączone dwa posty MAREK74)
Kupiłen go około roku temu, i niby chodził dobrze, ale po jakimś miesiącu kiedy ruszyłem nim w "dalszą trasę" (około 60km w tym 20 po mieście w korkach)zauważyłem że spadły obroty tak na około 500/min.Kiedy ostygł wszystko było ok, działo się tak sporadycznie. Potem coraz częściej ,a teraz po przejechaniu 15 km traci obroty do tego stopnia że gaśnie .Rozrządu nie robiłem bo poprzedni właściciel robił to 20tyś km temu . Na zimnym pali dobrze więc początek wtrysku chyba jest ok
Wielki dzięki za schemat
(połączone dwa posty MAREK74)