Gałka zmiany biegów ze Skody Oktavii RS pasuje do mk3???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gałka zmiany biegów ze Skody Oktavii RS pasuje do mk3???
Witam,
czy galka zmiany biegów ze Skody Oktavii RS pasuke do golf III/Chce kupic taka na allegro wraz z mieszkiem...nie wiem tylko czy bedzie pasowac...
Pozdrawiam
czy galka zmiany biegów ze Skody Oktavii RS pasuke do golf III/Chce kupic taka na allegro wraz z mieszkiem...nie wiem tylko czy bedzie pasowac...
Pozdrawiam
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
widać na drugim zdjęciu że musiałem przeszyć gumkę ze starego mieszka
zarzyj do tematu rydzu on ma zamontowaną także aluramkę
zarzyj do tematu rydzu on ma zamontowaną także aluramkę
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
W moim przypadku obcinanie było konieczne. Inaczej mieszek spadał przy mocniejszym naprężeniu. To jednak nic trudnego. Ściągasz oryginalną gałkę i mieszek, bierzesz dobrą piłkę do metalu i tniesz... Gałeczka jest krótsza, mieszek ładnie siedzi, biegi zmienia się przyjmnie. Od razu możesz kupić opaskę zaciskową taką jak ma kolega marek2907, ta zaciskana co jest standardowo nie trzyma idealnie i gałka potrafi się trochę przekręcać. Sam jutro kupuję opaskę i ścisnę gałkę porządnie.Gorzel pisze:a bez obcinania drazka nie da rady...:/??...szczerze troszke mnie przeraza obcinanie...nawet nie wiem jak sie w razie czego do tego zabrac....:/
Pozdro
obcinanie to nie jest nic strasznego u siebie zakladalem galke z mk4 i skrocilem drazek o 3cm... raz ze tak chcialem a dwa ze mieszek spadal... teraz dlugosc jest odpowiednia i nie mam wrazenia ze prowadze ikarusa co do opasek to tak jak kolega napisal czyli w motoryzacyjnym albo zwyczajnie w sklepie z art. metalowymi.... kup taka w przedziale 15-25mmm (mniej wiecej cos kolo tego) - koszt rzedu 1-2zl... zobacz tez w moim sigu link - zamiescilem tam zdjecia z montazu swojej galki. powodzenia.