Filtr K&N a spalanie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
zarzycki_dawid
- Mały gagatek

Filtr K&N a spalanie...
Byłem już u gazownika i wymieniłem elektronike ale pali tylko litr mniej. Zwrócił mi uwage na filtr powietrza mówiąc że to on może być problemem dużego spalania. Jest on firmy którą nazwał on ka-em. To filtr sportowy bardzo znanej podobno firmy i jeżeli się takie coś zakłada to trzeba jechać na hamownie bo w innym przypadku będzie duże spalanie...czy to prawda???
- Paweł Marek
- V.I.P.

Nie sądzę żeby z powodu samego wkładu sportowego trzeba było regulować na hamowni. Z tą ciut większą ilością powietrza powinien sobie sterownik dać radę opierając się na danych z sondy lambda i przepływomierza - jeśli go masz bo nie napisałeś jaki silnik.
Hamownia jest potrzebna przy bardziej rozbudowanych modyfikacjach, jak czipowanie, zmiana ciśnienia paliwa, czasem wtrysk sekwencyjny gazu, i inne zaawansowane zmiany
Hamownia jest potrzebna przy bardziej rozbudowanych modyfikacjach, jak czipowanie, zmiana ciśnienia paliwa, czasem wtrysk sekwencyjny gazu, i inne zaawansowane zmiany
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
zarzycki_dawid
- Mały gagatek

- Paweł Marek
- V.I.P.