Centralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny
siemka mam dokładany(nie orginalny) centralny z alarmem na pilota , czy jest do niego jakis bezpiecznik jesli tak to jak moge go sprawdzic, bo alarm nie działał juz od jakiegos czasu no prawie od kupna samochodu a teraz jeszcze siadły drzwi . Dzięki za pomoc a i jescze jedna wskazówka w golfiku był immobiliser ale kluczyki się wytarły tak przynajmniej twierdził właściciel dioda od kluczyków nadal miga ale to pewnie na zmyłe, natomiast dioda od doprawianego alarmu która jest przy obudowie zegarów z prawej strony przez pewien czas migała a teraz zupełnie przestała, wie ktos o co moze w tym chodzic . Pilot odpada bo przeczyszczałem płytke i zmieniłem baterie
[quote="miś fazi"]jak masz nie orginalny , a wszystko inne działa tylko nie alarm to na pewno masz bezpiecznik na kablu czerwonym , z zasady , musisz poszukać centralki i tam musi byc bezpiecznik
Ok tylko jak znależść ten bezpiecznik bo centralka o ile sie dobrze orientuje jest pod maską silnika przykręcona zaraz obok serwa , jest to taka czarna kwadratowa skrzyneczka do której wchodzą kable , ale nic obok niema nawet nie ma jak tych kabli odłączyc chcący ją wyciagnąc.Pomocy
[ Dodano: 25 Mar 2007 15:13 ]
siema znalazłem sterownik centralnego zaamka był tam gdzie bezpieczniki i jedna wtyczka był aodłączona kabel czarny i czerwony złączyłem je razem spowrotem i nic to nie dało , jakies inne pomysły ?? ja juz wysiadam
Ok tylko jak znależść ten bezpiecznik bo centralka o ile sie dobrze orientuje jest pod maską silnika przykręcona zaraz obok serwa , jest to taka czarna kwadratowa skrzyneczka do której wchodzą kable , ale nic obok niema nawet nie ma jak tych kabli odłączyc chcący ją wyciagnąc.Pomocy
[ Dodano: 25 Mar 2007 15:13 ]
siema znalazłem sterownik centralnego zaamka był tam gdzie bezpieczniki i jedna wtyczka był aodłączona kabel czarny i czerwony złączyłem je razem spowrotem i nic to nie dało , jakies inne pomysły ?? ja juz wysiadam
to widocznie te kable idą do kabiny i tam musi być jakaś kostka łączeniowa , i tam musi być bezpiecznik , a z tego co piszesz to wygląda na to ze masz syrenke alarmu z własnym zasilaniem , czyli jest w niej dodatkowy akumulatorek , po to ze w razie jak ktos odetnie zasilanie z akumulatora to zacznie wyć
[ Dodano: 25 Mar 2007 15:19 ]
jak znalazłeś centralke centralnego to od niego powinny Cie doprowadzić do alarmu kable biały i brązowy
[ Dodano: 25 Mar 2007 15:19 ]
jak znalazłeś centralke centralnego to od niego powinny Cie doprowadzić do alarmu kable biały i brązowy
Tak znalazłem centralke i od niej wchodzą do kabiny 4 kable: czerwony , czarny , biały , i brązowy natomiast przy stereowniku byłna czerwonym kabblu bezpiecznik miałes racje , ale sprawdzałem i jest ok chyba będe musial gdzieś skoczyc kto się tym zajmuje bo jak dla mnie troche za dużo kabelkow a rozkręcilem sterownik i dowiedziałem się tylko ze THailand 
zrób sobie probówke , żarowka na 12 V , dolutuj do niej kabelki i będziesz miał czym sprawdzić , jeden kabel do plusa , np. z akumulatora drugi do czarnego przy centralce , jak świeci to masa dobra , potem do karoserii jeden kabel a drugi do czerwonego , jak swieci to plus dobry , potem oba kable jeden do czerwonego drugi do czarnego , jak świeci to masz zasilanie centralki
lukałem na centralke i odizolowałem troche tasmy w której były kable wchodzące do centralki okazało się żę kabel brazowy został chyba specjanie przeciety , złaczyłem go i alarm zaczoł wyc naciskanie na pilocie nic nie daje drzwi pozamykane a alarm po złacxzeniu kabla nadal wyje , co jest może sterownik siadł
[ Dodano: 25 Mar 2007 19:22 ]
mam jescze pytanko czy zwykły mechanik będzie coś umiał na to poradzić?. Czy trzeba skorzystac z jakiegos serwisu
[ Dodano: 25 Mar 2007 19:22 ]
mam jescze pytanko czy zwykły mechanik będzie coś umiał na to poradzić?. Czy trzeba skorzystac z jakiegos serwisu
być może masz racja ale pozamykałem drzwi a krancówke co jest pod macha trzymał mój starszy , a ja wtedy przykładałem i wyło naciskanoe na pilocie nic nie dało byc może jest gdzieś jescze jedna krancówka o której nie wiem. A mozliwe jest to żeby wyło jak kabel ten od czujnika przy masce jest lekko przyciety jak wchodzi do sterownika ale nie przerwany tylko drasniety , sam juz nie wiem czy mi sie opyla z tym robic czy dac sobie spokoj , tylko wkurza mnie że musze za kazdym razem drzwi od pasażera recznie zamykac no ale coz . Siema