Wskaźnik AutoGauge Boost
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Znajomemu w AFNie poszło turbo, wirnik turbiny poszedł dalej w silnik, tłoki, głowica, blok silnika i inne sprawy na śmietnik, ogólnie kupił cały nowy silnik, bo ze starego dużo uratować się nie dało...
Pytasz jak się to objawia? Trochę trzasku, obroty idą na maxa w góre i natychmiastowe wyłączenie zapłonu zmiejsza trochę straty. Oczwyście nie licz, że po takim crashu zostanie Ci choć kapka jakieś płynu w układzie Wylewa się wszystko...
Pytasz jak się to objawia? Trochę trzasku, obroty idą na maxa w góre i natychmiastowe wyłączenie zapłonu zmiejsza trochę straty. Oczwyście nie licz, że po takim crashu zostanie Ci choć kapka jakieś płynu w układzie Wylewa się wszystko...
POWERED BY IBIZA GT TDI
133KM@314Nm
133KM@314Nm
jak to cofke wirnik zrobił przeciwko gazo wylotowym ?? chyba łopatki, a raczej ich skrawki zostałyby wepchnięte w dolot w rure do IC ?ccinekk pisze:wirnik turbiny poszedł dalej w silnik,
a to nie przypadkiem było na odwrót że mu sie np. ogranicznik obrotów na pompie zepsuł, albo w sofcie nie było ograniczenia (nie wiem nie znam sie) - obroty poszły w góre - ciśnienie turbiny także na skutek dużej predkości obrotowej a potem sie wszystko wysrało na skutek przekrecenia silnika?ccinekk pisze:obroty idą na maxa w góre
BTW - z jakim programem jeździł, jakie miał cisnienie nominalne no i czy katował silnik?
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
odkopałem troszkę temat
powiedźcie mi jakiej średnicy jest otwór w zwężce tej na
kótra nakładanyjest elastyczny przezroczysty przewód do wskaźnika
pytam bo ma kilka wskaźników i wiem że jak dam normalnie grubej
średnicy przewód bez zweżki (czy jakiegoś rozdzielacza z cieniutkim
otworem) to będą raczej jakieś błędy we wskazanich na zegarze ...
powiedźcie mi jakiej średnicy jest otwór w zwężce tej na
kótra nakładanyjest elastyczny przezroczysty przewód do wskaźnika
pytam bo ma kilka wskaźników i wiem że jak dam normalnie grubej
średnicy przewód bez zweżki (czy jakiegoś rozdzielacza z cieniutkim
otworem) to będą raczej jakieś błędy we wskazanich na zegarze ...