popychacze hydrauliczne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
popychacze hydrauliczne
mam problem z moim golfem .Po zapaleniu zimnego silnika przez chwile slychac stuki zaworow,potem jest ok! Po kilku godzinach postoju stuki powracaja.Nie wiem czy to wina popychaczy czy gniazd w glowicy?
- Kubus1984Chorzow
- Nowicjusz

- Kontakt:
Re: popychacze hydrauliczne
Popychacze stukają do póki nie napełnia się olejem a później przestaje, też tak mam, wymiana na nowe nie pomogła jak stukało tak stuka a później jest ok.
wszystko ok nie martw sie tym normalne działanie jeżeli te stuki po odpaleniu silnika sa krótkotrwałe i trwaja kilka sekundbogfil pisze:.Po zapaleniu zimnego silnika przez chwile slychac stuki zaworow,potem jest ok!
Ostatnio zmieniony sob mar 24, 2007 22:57 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Re: popychacze hydrauliczne
gniazda są na pewno OKbogfil pisze:mam problem z moim golfem .Po zapaleniu zimnego silnika przez chwile slychac stuki zaworow,potem jest ok! Po kilku godzinach postoju stuki powracaja.Nie wiem czy to wina popychaczy czy gniazd w glowicy?
to popychacze a które są do wymiany to musisz ściągnąć wałek rozrządu
powiem Ci że da sie zregenerować samemu te szklaneczki
no chyba że już po ich ponownym złożeniu tych regenerowanych dalej będą ciężko chodzić ...
jak mocno Ci nie stuka to się nie przejmuj i zmieniaj olej na lepszej jakości
chociaż komfort z cichej pracy silnika jest przyjemniejszy ...
[ Dodano: Sob Mar 24, 2007 22:06 ]
sprawdź jeszcze na zimnym silniku stan oleju czy jest OK i później zmien ten czujnik koszt ok 13zł,kajtek pisze:to znaczy ze czujnik mi padl?
zmień też filtr oleju na dobrej jakości, przed przykręceniem zalej go nowym olejem
najgorzej jak to nie pomoże to najczarniejszy scenariusz to pompa olejowa lub i panewki do kitu ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Paweł Marek
- V.I.P.

Tobyś musiał pomyśleć też nad zmianą zaworów bo do płytkowych szklanek są dłuższe o ok 8 mm. Bez sensu takie koszty.bogfil pisze:myslalem jeszcze nad wymiana na szklanki z plytkami
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.