odciecie zapł.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
odciecie zapł.
witam mam zapytanko może poradzicie , doradzicie chce sobie troszke autko zabezpieczyc poprzez jakies odciecie np zapłonu może jakies inne zabezpieczonko wiem ze to temat nie na forum , góry dzieki za rady
Proponuje udać się do zakładu w którym robią takie sprawy.broda1920 pisze:gdzie go szukac przy rozruszniku? czy kajś niewiem przy stacyjce
A swoją drogą odcięcie rozrusznika nie ma sensu.... za proste do obejścia.
Sprzedam; [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=178273][b]zestaw, mono-wtrysk, na przerobienie z gaźnika[/b][/url]
Ja może cosik podpowiem. W tylniej części centralki z bezpiecznikami/przekaznikami, po jej zdjęciu jest dostęp do wtyczek. Na wtyczce H1 można pokombinować:
- kabel czerwono żółty - pompa paliwa (30A) dla benzyny,
- kabel czarny - zapłon (10A),
- czerwono czarny - rozrusznik (30A)
Odcięcie można sterować poprzez ukryty włącznik, alarm, stycznik, kontaktron i inne tego typu wymyślne patenty.
pozdro
- kabel czerwono żółty - pompa paliwa (30A) dla benzyny,
- kabel czarny - zapłon (10A),
- czerwono czarny - rozrusznik (30A)
Odcięcie można sterować poprzez ukryty włącznik, alarm, stycznik, kontaktron i inne tego typu wymyślne patenty.
pozdro
Ja jak u siebie zakładałem alarm z imobilajzerem to odciołem zapłon przy cewce.Wygląda to tak że do cewki dochodzą trzy kable- nie pamiętam kolorów, ale jeden z nich jest plusem przeciołem go i w to miejsce założyłem stycznik imobilajzera, ty w to miejsce możesz sobie założyć wyłącznik, który gdzieś schowasz. Złodziej może kręcić i kręcić a autko i tak nie odpali. Szczególnie się przydaje jak posiadasz instalację LPG , dlatego że jak odetniesz pompe paliwa to złodziej może odpalić autko awaryjnie na gazie.