światła przeciwmgielne przednie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
skarredasch
- Ma gadane

światła przeciwmgielne przednie
chciałbym sobie takowe założyć...
tylko co muszę zrobić?
zmienić włącznik na ten z dwoma stopniami wyciągania, ale co jeszcze?
jaki może być koszt (oprócz części) robocizny - warto się z tym samemu pobawić czy lepiej do jakiegoś elektryka podjechać?
tylko co muszę zrobić?
zmienić włącznik na ten z dwoma stopniami wyciągania, ale co jeszcze?
jaki może być koszt (oprócz części) robocizny - warto się z tym samemu pobawić czy lepiej do jakiegoś elektryka podjechać?
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

-
skarredasch
- Ma gadane

-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Na 99% masz pociagnieta instalacje do tej okraglej kostki nad chlodnica. Do niej wchodzi jak pamietam m.in. kabel szaro zolty, z drugiej jego strony jest wolne miejsce (w sumie to znajdz kabel od ktorego z drugiej strony nic nie odchodzi) Wlasnie w niego musisz sie wpiac plusem. Minus ciagniesz do aku. I cala filozofia. Jesli zastosujesz ten patent wowczas halusy beda zalaczane oryginalnym dwustopniowym wlacznikiem. Wiecej info szukaj w wyszukiwarce na dole strony pod haslem "halogeny", "halogenow" itp..skarredasch pisze:hmm...zdjąłem te zaślepki i nic tam nie mam...co jeśli jestem w tych 5%?
Pozdro
Gitner
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 22:39 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
skarredasch
- Ma gadane

inek01, na ile % mam już podłączenie od tego modułu do złącza nad chłodnicą?...bo jak robili tak we wszystkich to dołożenie samych lamp to lekka robota...
Gitner, zaraz sprawdzę...
Gitner, zaraz sprawdzę...
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 22:37 przez skarredasch, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

-
skarredasch
- Ma gadane

na stronce rydza nie ma takiej porady...
ale sprawdzałem to złącze nad chłodnicą...z jednej strony są wszystkie "dziurki" zajęte, z drugiej są dwie wolne zaślepione kolorem zielonym...o to chodziło?
jutro poszukam tego włącznika...jak go założę to sprawdzę, czy daje napięcie na te dwa piny po załączeniu...jak będzie to gitarra...
ale sprawdzałem to złącze nad chłodnicą...z jednej strony są wszystkie "dziurki" zajęte, z drugiej są dwie wolne zaślepione kolorem zielonym...o to chodziło?
jutro poszukam tego włącznika...jak go założę to sprawdzę, czy daje napięcie na te dwa piny po załączeniu...jak będzie to gitarra...
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
O to, tyle ze musisz podpiac sie do kabla wlasnie chyba szaro zoltego, lub szaro bialego juz nie pamietam, jutro moge sprawdzic u siebie.skarredasch pisze:sprawdzałem to złącze nad chłodnicą...z jednej strony są wszystkie "dziurki" zajęte, z drugiej są dwie wolne zaślepione kolorem zielonym...o to chodziło?
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
skarredasch
- Ma gadane

- Paweł Marek
- V.I.P.

Szaro żółty na pewno, instalacja do złącza nad chłodnicą jest na pewno, włącznik dwustopniowy będzie pasował na pewno, instalację jak wyżej opisano (plus do szaro-żółtego) trzeba zrobić napewno, będzie działać prawie napewno.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.