Zegary z MK IV do MK III - mini FAQ - uzupełnienie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Muszę cię zmartwić ale nikt tutaj czegoś takiego nie kombinował. Proponuję popatrzeć i pokombinować samemu. Ja całkowicie pociąłem przód obudowy i zrobiłem po swojemu. Czeka cię jeszcze rozciągnięcie na ciepło osłony gdyż oyginalna zasłania dużo zegarów z mkIV. Pozdrawiam.
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
o osłonie wiem
najpierw dopasuję zegary do zamontowania w desce a potem będę pasował osłonę
[ Dodano: Pon Mar 19, 2007 7:22 pm ]
najważniejsze to to że udało się zrobić adapter obrotomierza do diesla - bo każdy mówił ze się nie da
[ Dodano: Wto Mar 20, 2007 8:16 am ]
dla tych co montować będą zegary z mk4 TDI lub SDI w mk3 D lub TD musicie zmontować takie "urządzonko"
najpierw dopasuję zegary do zamontowania w desce a potem będę pasował osłonę
[ Dodano: Pon Mar 19, 2007 7:22 pm ]
najważniejsze to to że udało się zrobić adapter obrotomierza do diesla - bo każdy mówił ze się nie da
[ Dodano: Wto Mar 20, 2007 8:16 am ]
dla tych co montować będą zegary z mk4 TDI lub SDI w mk3 D lub TD musicie zmontować takie "urządzonko"
- Gobo90
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Witajcie na reszcie mam wszystkie częsci do założenia zegarów z mk4
Mam już licznik z mk4... trochę rozwalona obudowa ale to nic i tak idzie do pocięcia :p rozebrałem je i w środku sa ok
mam już licznik dawce z mk3..
mam wiazke z mk4...
mam pływak z mk4
wiec nie dlugo zabieram sie do roboty
Teraz jedyny problem to muszę poskładać tą przejściówkę... z tej porady na forum niewiele rozumiem jak to połączyć co z czym może mi ktoś to wytłumaczyć ocb w tej tabelce ?
Mam już licznik z mk4... trochę rozwalona obudowa ale to nic i tak idzie do pocięcia :p rozebrałem je i w środku sa ok
mam już licznik dawce z mk3..
mam wiazke z mk4...
mam pływak z mk4
wiec nie dlugo zabieram sie do roboty
Teraz jedyny problem to muszę poskładać tą przejściówkę... z tej porady na forum niewiele rozumiem jak to połączyć co z czym może mi ktoś to wytłumaczyć ocb w tej tabelce ?
miałem takie same zajawki jak Ty ale jak sie zabrałem za podłączenie to już łatwiej poszło a więc tak na kostkach z mk3 masz numerki na kostkach z mk4 też są i to są właśnie te numerki które w tabelkach sie pojawiają musisz tylko je ze sobą połączyć i po sprawie z golfa 3 wychodzi jedna wtyczka opisana w tabeli T28 obok masz cyfry oznaczające gniazda tej wtyczki na przeciwko masz opisy wtyczek golfa4 ponieważ sa dwa jeden jest zielony drugi niebieski i np: z T28 pin 2 łaczysz z wtyczką niebieską pinem 22 i tak dalej :--)
- Gobo90
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
właśnie nie których kabli niema tj jak patrze w tej tabeli i we wtyczce to np dane miejsce jest puste ale to sie przełoży kable macie jeszcze jakieś porady bo sie zabieram właśnie do robotybigozz pisze:ługość ci na pewno wystarczy ale czy masz wszystkie to przekonasz się w trakcie. wszystko zależy od jakiej wersji masz te wtyczki
jedynie jeśłi nie czytałeś tu http://theresias.com/tutorials/1h_g4t.htm porady toprzed pętaniem kabli poczytajGobo90 pisze:macie jeszcze jakieś porady bo sie zabieram właśnie do roboty
Jeżeli są to oryginalne kostki od tego licznika to nie muszisz tego podpinać gdyż temp. oleju jest tylko dla tacho z MFA. Jeżeli twoje nie mają MFA to nie musisz podpinać. A jeśli bardzo chcesz to poprostu wyjmij pin którego nie wykorzystujesz z wtyczki niebieskiej i będzie ok
Miłej pracy.
Miłej pracy.
VW w sercu
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA