Czy Wam też tak wszystko skrzypi??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy Wam też tak wszystko skrzypi??
witam,
Czy Wam też tak wszystko skrzypi na nierównościach naszych dobrze przygotowanych dróg???
Co jakiś czas robię akcję pt. usuwanie źródeł skrzypienia i stukania, ale po jakimś czasie niestety albo wracają stare, albo pojawiają się nowe miejsca w moim mkII, które chcą być słyszane podczas jazdy...
Może jest na to jakiś sposób???
Pewnie nie, ale warto zapytać.
Dzięki
Pozdro.
Czy Wam też tak wszystko skrzypi na nierównościach naszych dobrze przygotowanych dróg???
Co jakiś czas robię akcję pt. usuwanie źródeł skrzypienia i stukania, ale po jakimś czasie niestety albo wracają stare, albo pojawiają się nowe miejsca w moim mkII, które chcą być słyszane podczas jazdy...
Może jest na to jakiś sposób???
Pewnie nie, ale warto zapytać.
Dzięki
Pozdro.
Re: Czy Wam też tak wszystko skrzypi??
U mnie to samo I mam mk3 ostatni wypust i nie wytłuczony. Jak tylko został sprowadzony prowadził sie jak merol Zero jakich kolwiek skrzypów stuków itp. Pojeździł 4 miesiące po polskich drogach i dochodzi cały czas jakiś nowy dzwięk
Ja mam twarde zawieszenie cały rok i nie nażekam. Silikon trzyma wyśmienicie. Bierzemy i kupujemy silikon przezroczysty klejąco uszczelniający i odkręcamy wszystko co może skrzypieć. Potem smarujemy w miejscach styku plastików z metalem i innymi plastikami i składamy do kupy. Auto zostawiamy z odsuniętymi szybami na noc i na następny dzień cieszymy się nie skrzypiącymi plastikami. Mnie na MK1 wyszło 4 tuby silikonu.