POMOCYYYYYYY radio w bratniej skodzie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
POMOCYYYYYYY radio w bratniej skodzie
Kupiłem radio Skoda symphony i nie dziala podswietlenie i kaseta. radio jest z roku 2003 raz moja octavia z 1999 w czym moze byc probem ? czy jest to sprawa zmienionej instalacji elektrycznej? czy jest jakas szansa naprawy?
- marian
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak przeglądałem neta znalazłem takie cos może się przyda ;]
Krycha1 pisze: Witam
Montuję radio Skoda Symphony w Octawi 2003, ale niestety wersja polska nie posiada szyny CAN we wtyczce radia. Radio to potrzebuję tej szyny do wykrywania stanu stacyjki i podświetlenia. Czy ktoś wie na jakie piny w radiu trzeba podać sygnały CAN?
Dzięki.
zbigniew_krol pisze: stan stacyjki to styk nr.1 złącza zasilania
Krycha1 pisze: Koniec tematu
Jeśli komuś pomogłem proszę pamiętać o guziczku {pomógł} :D
- marian
- Nowicjusz
- Kontakt:
O ile dobrze to zrozumiałem to gość ma Auto Skode Octawie ale bez CAN i radio Skoda Symphony z CAN żeby je podłączyć musi podać kablem stan stacyjki na styk nr.1 w złączu zasilania radiaMinczun pisze:tzn mogłbym Pan jasniej podac sposob w jaki mam uczynic by stało sie swiatło??
Pytanie jest, w którym miejscu znajduje się ten styk nr1 w radiu i który to kabel z tym stanem stacyjki
Znalazłem tez to
http://teletehnika.km.ru/pins/files_gru ... mphony.gif
tylko nadal nie wiem który to styk nr.1 i czy ta kostka jest właściwa jeśli jest właściwa to może ten styk Kolo minusa na samym dole jest koło niego takie słoneczko czyli oświetlenie jeśli się nie mylę
Jeśli komuś pomogłem proszę pamiętać o guziczku {pomógł} :D