Witam
Mam silnik 1,8RP + LPG chciałem zapytac czy jak wytłuke katalizator i wmontuje pusty to czy auto bedzie chodziło głośniej?
Usuniecie katalizatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- woytasss_81
- Mały gagatek

- Kontakt:
tylko spr. czy w dowodzie nie masz wbitego katalizatora, jeżeli nie to mozesz zrobić tak jak pisze piotr2, a jeżeli masz to wstaw strumienicę która udaje katalizator lub wybebeszyć kata (trzeba tylko pamietać by spaw był z robiony od góry kata tak by nie było go widać po wejściu pod auto - że był pruty)piotr2 pisze:wywal katalizator i wstaw rure bedzie ok
aha odnosnie hałasu, u mnie w mk 3 był wypruty kat i dźwieki nie były najciekawsze (trudny do opisania metaliczny dźwiek - jakby polonez z wypalonymi tłumikami ), nie wiem czy u ciebie było by podobnie ale umnie to niewiem jak był wypruty kat - prwadopodbnie nikt rury nie wstawił w srodek - z takim wuprutym już kupiłemwoytasss_81 pisze:wmontuje pusty to czy auto bedzie chodziło głośniej?
racjapiotr2 pisze:a na przeglad jedz z zimnym silnikiem.jak by co to powiesz ze przecierz katalizator jeszcze nie "dziala" bo nie nagrzany.