POMOCY cos nie gada:(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Spab

POMOCY cos nie gada:(

Post autor: Spab » czw mar 22, 2007 08:42

Witam
pisze z pytaniem chodz wiem prawdopodobnie co dolega golfowy ale wole sie upewnic;)
Mianowicie kupilem ostatnio takiego ladnego zieloniutkiego mk2 za grosze...900zl;)i lata i na gazie no ale jak to bywa z takimi dziadkami cos sie juz sypie;(

Kobieta moja wracajac z uczelni nie byla w stanie go odpalic...przekrecajac kluczyk cisza;(
Ktos jej go odpali napych...Przyjazni studenci;)

Jak sadze poszedl rozrusznik albo szczotki sie zawiesily....a moze cos innego???

Pytanie czy ktos mi powie gdzie znalesc rozrusznik i alternator w czyms takim jak pojemnosci
1.3 na gazniku???

To troche zenujace ale albo musz do okulisty wzmocnic widocznosc albo czegos tam brak
Bo odbiega to troche od mojego 1.8 RP budowa....

Mile widziane fotki;)

Zgory dzieki
spab

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw mar 22, 2007 10:38

Spab, rozrusznik znajdziesz po kablu od akumulatora-musi do niego iść. Alternator jest po lewej (patrząc od przodu) w dole.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw mar 22, 2007 10:45

ja nie wiem gdzie to sie znajduje , ale mam sposob :) szukaj wszyskich paskow jakie sa w aucie , na jednym na pewno bedzei alternator , a rozrusznik to bedzie jedyny element ktory wchodzi w obudowe skrzyni biegów i ida do niego kable , kumpel ma polo z silnikiem 1,0 i zeby dostac sie do alternatora to musi sie pod autem połozyc , nie znam silnika 1.3 ale raczej to bedzie to samo. a rozrusznik moze gdzies od tyłu skrzyni jest włozony , tyłu znaczy sie blizej kabiny znalazlem takie foto na necie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2412328 tam widac alternator , ale rozrusznika nie bardzo , albo ja slepy jestem , wiec moze byc z drugiej strony

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Spab

Post autor: Spab » czw mar 22, 2007 10:52

Hmm tam jest jeden kabel ktory pocina ale to stylu za silnik:(Nie ma tam dojscia jesli to tam a w mojej 1.8 bylo to z przodu;)A to mozliwe zeby rozrusznik byl z tylu??

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw mar 22, 2007 10:54

Spab pisze:A to mozliwe zeby rozrusznik byl z tylu??
możliwe. Na tym zdjęciu powyżej też chyba widać ten kabel (pod aparatem zapłonowym). U mnie w 1.8 z automatem też jest z tyłu.

Spab

Post autor: Spab » czw mar 22, 2007 11:02

Oki no to jak by nie bylo zostaje wizyta u mechanika;(Bo jakos sie tam sam do tego nie dostane;(A jeszcze pytanie czy widzicie ten przewod ktory idzie z cewki nadol gdzies tam za silnik???
Bo ktos tam na parkingu mieszal i nagle znoalazl sie przewod ugory...heeheh

dzieki bardzo za wskazowki!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”