Brak wolnych obrotów w 16V PL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Brak wolnych obrotów w 16V PL
pewnie bylo wałkowane ale nie moge znalesc.na zimnym motorze brak wolnych obrotów.jak sie nagrzeje to juz są.co to moze byc??krokowiec??czy jakis czunik??z gory dzieki za podpowiedzi
Mk 2 gti TDI PD ex 16v in progress 215 Ps 414Nm by MR Motors
Mk4 gti tdi 138/280 by diagtronic
Mk4 gti tdi 138/280 by diagtronic
nie wiem czy ci pomoge ale powiem ci co ja zrobiłem ,mysle że powodem jest nie załączanie sie własnie tego i nie bardzo wiem jak to sie nazywa ,zaznaczone na czerwono
ja zamias wyeliminować usterke poprosu ją usunołem całkowicie tzn.wyżuciłem do kosza ze względu na to że nie działała i nie mogłem dojść ładu z elektryką , zamiast niej wpiołem najzwyklejszy zaworek kulow , który jest troszke otwarty tak aby dopływ tego powietrza jednak był no i odpiołem kostke od wtrysku zsania zaznaczone na zielono,przez co zmniejszyło sie nieco zużycie paliwa .
ja zamias wyeliminować usterke poprosu ją usunołem całkowicie tzn.wyżuciłem do kosza ze względu na to że nie działała i nie mogłem dojść ładu z elektryką , zamiast niej wpiołem najzwyklejszy zaworek kulow , który jest troszke otwarty tak aby dopływ tego powietrza jednak był no i odpiołem kostke od wtrysku zsania zaznaczone na zielono,przez co zmniejszyło sie nieco zużycie paliwa .
Można patrzeć bez konca na: Ogien , Wode i parkującą kobiete...
Re: Brak wolnych obrotów w 16V PL
czujniki temp. sprawdzić... można podmienić między sobą ,bo z tego co wiem to są 3 w głowicy i 1 termiczny zwłoczny z wtyczka pod króćcem wody z boku głowicy ,odpowiadający jak długo ma działac wtryskiwacz rozruchowy ...dawid gti pisze:pewnie bylo wałkowane ale nie moge znalesc.na zimnym motorze brak wolnych obrotów.jak sie nagrzeje to juz są.co to moze byc??krokowiec??czy jakis czunik??z gory dzieki za podpowiedzi
Jeśli nie to ,sprawdzić kabelki od czujników temp. w wiązce czy nie przełamane (bardzo często sie to zdarza)