problem przerywa 1.3 wielopunkt z 1991r
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem przerywa 1.3 wielopunkt z 1991r
mam problem posiadam Golfa II od niedawna silnik 1.3 wielopunkt wersja Function.Rano zapala od cyka po przejechaniu ok. 1km zaczyna przerywać i szarpać jakby mu brakowało paliwa,albo nie było iskry. Dzieje się tak zazwyczaj kiedy na dworzu jest chłodniej, z początku myślałem że to paliwo zamarza, ale teraz nie ma minusowych temperatur. Na wolnych obrotach działa idealnie, kiedy chcę ruszyć to gaśnie.Nie wiem o co chodzi proszę o podpowiedź.Wcześniej miałem Forda Fiestę i o takim czymś nie było mowy(zachciało mi się luksusu).
to znaczy co z tym zapłonem?Odmę miałem wyjętą i przeczyszczoną wszystko poskręcałem ściągaczami rurki są całe, aha zdejmowałem kostkę elektr.,która znajduję tuż za filtrem powietrza i było przez chwilę lepiej nie wiem co w tej obudowie się znajduje?A nie napisałem jeszcze że po południu jest wszystko OK.to sonda chyba odpada?Nie wiem może się narażę,ale Ford Fiesta pod względem awaryjności był o niebo lepszy nic przy nim nie robilem tyle że brał olej.
to znaczy co z tym zapłonem?Odmę miałem wyjętą i przeczyszczoną wszystko poskręcałem ściągaczami rurki są całe, aha zdejmowałem kostkę elektr.,która znajduję tuż za filtrem powietrza i było przez chwilę lepiej nie wiem co w tej obudowie się znajduje?A nie napisałem jeszcze że po południu jest wszystko OK.to sonda chyba odpada?Nie wiem może się narażę,ale Ford Fiesta pod względem awaryjności był o niebo lepszy nic przy nim nie robilem tyle że brał olej.