witam, mam b. duzy wyciek oleju przy zaworze egr obok sprezarki, na tyle duzy ze leci mi az na blok silnikia i miske skrzyni biegow, bylem u 2 mechow, pierwszy mowi, ze to turbina i trzeba ja zregenerowac, drugi ze to tylko kwestia wymiany uszczelek i akiegos wezyka przy zaworze egr... co mam zrobic? turbo mialo mierzone pare miesiecy temu cisnienie ladowania i jest ono ok. kto ma zatem racje?
ps jak zamontuje turbo od wersji 110 km do mojego 90km, czy poczuje jakis przyrost mocy?
wyciek oleju przy zaworze egr (duzy wyciek)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Bez zmiany programu nie poczujesz, komputer bedzie utrzymywal cisnienie doladowania jak przy starym turbo, dopiero zmiana programu (zwiekszenie cisnienia + wieksza dawka paliwa) doda mocy, ale sporo mocy mozna dostac samym programem, bez zmiany innych czesci.
[ Dodano: 21 Mar 2007 12:33 ]
Jezeli turbo trzyma cisnienie, to rzeczywiscie powinna to bys sprawa tylko uszczelek, zacznij od tego.
[ Dodano: 21 Mar 2007 12:33 ]
Jezeli turbo trzyma cisnienie, to rzeczywiscie powinna to bys sprawa tylko uszczelek, zacznij od tego.
Re: wyciek oleju przy zaworze egr (duzy wyciek)
właśnie wskazuje na uszkodzenie turbo bo skąd indziej ma się tam brać olejspanker pisze:mam b. duzy wyciek oleju przy zaworze egr obok sprezarki, na tyle duzy ze leci mi az na blok silnikia i miske skrzyni biegow, bylem u 2 mechow, pierwszy mowi, ze to turbina i trzeba ja zregenerowac, drugi ze to tylko kwestia wymiany uszczelek i akiegos wezyka przy zaworze egr... co mam zrobic? turbo mialo mierzone pare miesiecy temu cisnienie ladowania i jest ono ok. kto ma zatem racje?
no chyba że sie mylę, ma ktoś jakiś jeszcze pomysł
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN