Stuki z silnika

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

martino
Nowicjusz
Nowicjusz

Stuki z silnika

Post autor: martino » pn mar 19, 2007 23:19

Od pewnego czasu zaobserwowałem stuki-jakby ktoś wrzucił kamienie do pustej puszki. Po wcisnieciu sprzegła objaw znika. Jest pozniej lekko słyszalny podczas jazdy na 4 biegu ok.1800-2000obr. Może sie ktoś z tym spotkał?Pozdrawiam

wynalazek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wynalazek » wt mar 20, 2007 13:37

ja bym sprawdzil czy masz olej w skrzyni biegow. U mnie tez rzezilo jak dolalem oleju po kilku dniach przeszlo pozdro

martino
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: martino » wt mar 20, 2007 21:47

Kolego-a powiedz mi jakiego oleju uzyłem bo nie mam zielonego pojecia co ewentualnie zalac i gdzie szukac i w jaki sposób sprawdzic stan oleju?

wynalazek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wynalazek » śr mar 21, 2007 07:36

ja nalalem elf przeznaczony do skrzyni manualnej .jesli chodzi o sprawdzenie poziomu do raczej nie wiem jak to sprawdzic ja poprostu odkrecilem korek spustowy spuscilem stary olej(nie bylo go za wiele ok 0.5 l) nalalem swierzy olej do poziomu korka wlewowego . weszlo mi ok 1.5 l.pozdro.chcialem jeszcze dodac ze u mnie wlew oleju znajduje sie z prawej sstrony skrzyni biegow(jak stoisz przodem do auta) jest to taka duza nakretka imbusowa .spust natomiast od spodu skrzyni przy mechanizmie roznicowym rowniez na imbus .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”