Beta V i MK III
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
to fajnie po prostu wszędzie pisze ,że to radio do Golfa IV i nabrałem wątpliwości. Jeszcze jedno pytanko : radyjko ma taką funkcje, że podgłasza się wmiarwe przyśpieszania czy możliwe jest żeby to działało w moim mkIII (instalacja radiowa w moim aucie jest przerobiona przez poprzedniego właściciela jest tylko zasilanie i wyjścia na głośniki)
one loVWe
Zgadza się. Ta funkcja nazywa się GALA i musisz mieć wyprowadzony sygnał, ale skoro masz coś poprzerabiane to trudno coś powiedziec.jawel pisze:radyjko ma taką funkcje, że podgłasza się wmiarwe przyśpieszania
Zerknij jeszcze tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=89029
znajdziesz tam małą rozpiskę jakie kolory i gdzie powinny być podpięte odpowiednie przewody.
Jeśli potrzebujesz instrukcji do BETY to daj maila
Pozdrawiam.
jeszcze raz dzięki . Instrukcja bardzo się przyda ja.wel@vp.pl
doszukałem się że sygnał GALA jest na pierwszym pinie kostki A tylko nie jestem pewien gdzie to powinno być podłączone. Gdzieś wyczytałem że sygnał powinien biec od impulsatora tylko chciałbym być pewny żeby czegoś nie odwalić
doszukałem się że sygnał GALA jest na pierwszym pinie kostki A tylko nie jestem pewien gdzie to powinno być podłączone. Gdzieś wyczytałem że sygnał powinien biec od impulsatora tylko chciałbym być pewny żeby czegoś nie odwalić
one loVWe
-
- Użytkownik
ja wczoraj takie radio podlaczylem do starego merceedas 310D, nie bylo zadnego problemu.
a z GALA sie nie bawilem.
[ Dodano: 23 Mar 2007 20:44 ]
jednak problem sie pojawil. Mianowicie po zalozeniu radyjka w w/w mercedesie nie dzialaja mi kasety, po wlozeniu kasety nie wykrywa jej. Tak sie teraz zastanawiam czy to jest winna samego radia czy moze mojego podlaczenia, poniewaz nie podlaczylem wszystkich kablow z radia.Moze jakis kabel jest odpowiedzialny za zasilanie odtwarzacza kaset??
p.s z tego co pamietam odtwarzanie kaset dzialalo, chodz dawno nie uzywalem.
a z GALA sie nie bawilem.
[ Dodano: 23 Mar 2007 20:44 ]
jednak problem sie pojawil. Mianowicie po zalozeniu radyjka w w/w mercedesie nie dzialaja mi kasety, po wlozeniu kasety nie wykrywa jej. Tak sie teraz zastanawiam czy to jest winna samego radia czy moze mojego podlaczenia, poniewaz nie podlaczylem wszystkich kablow z radia.Moze jakis kabel jest odpowiedzialny za zasilanie odtwarzacza kaset??
p.s z tego co pamietam odtwarzanie kaset dzialalo, chodz dawno nie uzywalem.
instrukcja
Kolego KISS- ja też bardzo proszę o instrukcję. Kupiłem samochód z radiem, ale instrukcji już nie dali Będę wdzięczny.
Pozdrawiam, Paweł
Pozdrawiam, Paweł
Re: instrukcja
Pawel M pisze:Kolego KISS- ja też bardzo proszę o instrukcję. Kupiłem samochód z radiem, ale instrukcji już nie dali Będę wdzięczny.
Pozdrawiam, Paweł
Witam wszystkich... Pozwolicie ze tez sie podlacze pod ten post i poprosze na maila rowniez isntrukcje do tego radia DAREKatKARBOWIAK.PL
I od razu mam pytanie:
Czy to moja Beta jest uszkodzona czy tak dziadosko w tym radiu dziala RDS a to dokladnie jedna konkretna funcka odpowiedzialna za stronie czestotliwosci radia przejezdzajac z jednego miasta do drugiego. ? Nie ma dnia abym nie musial recznie przestrajac stacji bo ucieka fala mi a funcka REG jest wlaczona, caly RDS tez .... a nie sledzi stacji radiowej w raz z poruszaniem sie auta z miasta do miasta ???
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam ja tez poprosze o instrukcje honert@op.pl Pozdrawiam Dzieki
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz O¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o
GyGy 8187897
GyGy 8187897