załanczający sie alarm

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

załanczający sie alarm

Post autor: janek822 » wt mar 20, 2007 18:49

samoczynnie załancza mi sie alarm ale najczęściej przy otwieraniu auta. pisałem juz o tym problemie i cześciowo go usunąłem, wywaliłem kostke od krańcówek wewnętrznych chociaż i tak była ustawiona na najmniejsza czułość, problem częściowo zniknął, ale pozostał załanczający sie jakiś drugi alarm( przeważnie przy otwieraniu auta) jest to pulsacyjny głośny sygnał jakby klakson. Krańcówki w drzwiach przyczyściłem i nic nie dało. Teraz załancza sie tylko przy otwieraniu(centralny i alarm z pilota) ale wcześniej to wył kiedy chciał i ile chciał. Nie mam zamiaru płacić po 200zł by elektromech znalazł usterke jak cały ten alarm może nie jest tyle wart. jest wyłącznik alarmu takim małym kluczeykiem ale na ten pulsacyjny sygnał nie ma wplywu. co tu zrobić?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt mar 20, 2007 18:53

Prawdopodobnie fabryczny alarm się włącza. Były kiedyś fotki od jaszczura na forum o nim

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: janek822 » wt mar 20, 2007 19:10

no ale jaszczur ma za dużo postów by szykać a szukajka nie działa, jak ktoś ma to pomóżcie

chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt mar 20, 2007 19:13

Korzystaj w wyszukiwarki na dole, czyli Google z nakierowaniem na forum http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » wt mar 20, 2007 19:31

rozkręć centralkę alarmu i sprawdź, czy na płytce nie zrobil się taki zielonkawy nalot (coś jak rozlana bateria). Jak alarm jest już wiekowy, to bardzo możliwe, ze moze mieć coś takiego na płytce. Też tak kiedyś miałem, załączył mi się w samo południe w niedzielę. Okazało się, ze zrobił sie taki nalot na płytce. Po wyczyszczeniu płytki bezzynką ekstrakcyjną problem znikł, ale alarm już częściowo uszkodzony.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: janek822 » wt mar 20, 2007 19:45

ale to wydaje mi sie że jest jakis drugi alarm fabryczny :blush:

chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”