pukanie przy zmianie biegow, czy to poduszka silnika i skrzy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arturo222
Mały gagatek
Mały gagatek

pukanie przy zmianie biegow, czy to poduszka silnika i skrzy

Post autor: arturo222 » wt mar 20, 2007 11:17

witam ostatnbio zauwazylem pewien problem a mianowicie jak jade rozgrzanym autem jak poszcze szybciej sprzeglo to slysze dziwny stuk, natomiasta jak sprzeglo puszcam po woli to albo lekko puknie albo wogole czy to poduska skrzyni i silnika? kjak to dokladnie sprawdzic?

człowiek cieszy sie dwa razy jak kupi i jak sprzeda

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » wt mar 20, 2007 11:33

poduszki sprawdzisz jadac na dwojce dodajesz i puszczasz gaz jak lewarek lata i slychac stukanie to poduszka

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
anthrax00001
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: anthrax00001 » wt mar 20, 2007 13:07

Czyli lewarek ma być nieruchomy?
Przy jakiej prędkowści?

LPG: [img]http://images.spritmonitor.de/174008.png[/img]

mobil01
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mobil01 » wt mar 20, 2007 16:48

na 100% poducha tylko nie wiem która u mnie wszystkie wybite były i jak wymieniać to wszystkie a nie oszczędzać miałem to samo na początku trochę się tłukło a potem tłukło się jak cholera że na skrzyżowaniu ruszyć nie mogłem w spokoju ... to napewno jest to

Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)

moje MK3

arturo222
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: arturo222 » wt mar 20, 2007 17:04

tak mysalem ze to poducha ile mozekosztowac nowa/?

człowiek cieszy sie dwa razy jak kupi i jak sprzeda

petek20
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: pukanie przy zmianie biegow, czy to poduszka silnika i s

Post autor: petek20 » wt mar 20, 2007 17:34

arturo222 pisze:witam ostatnbio zauwazylem pewien problem a mianowicie jak jade rozgrzanym autem jak poszcze szybciej sprzeglo to slysze dziwny stuk, natomiasta jak sprzeglo puszcam po woli to albo lekko puknie albo wogole czy to poduska skrzyni i silnika? kjak to dokladnie sprawdzic?
czesc, jak chcesz sprawdzić czy poducha pod skrzynią padła, to złap dobrze silnik zaraz poczujesz czy jest walnieta bo bedziesz mógł ruszyć silnik, jak za nic w świecie nie drgnie to znaczy że jest w porządku, ja tak zrobiłem i silnik sie ruszył po wymontowaniu faktycznie poducha była urwana, kupiłem oryginał w niemczech dałem 25 euro, pozdr

petek

mobil01
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mobil01 » wt mar 20, 2007 18:47

petek20 pisze:czesc, jak chcesz sprawdzić czy poducha pod skrzynią padła, to złap dobrze silnik zaraz poczujesz czy jest walnieta bo bedziesz mógł ruszyć silnik, jak za nic w świecie nie drgnie to znaczy że jest w porządku, ja tak zrobiłem i silnik sie ruszył po wymontowaniu faktycznie poducha była urwana, kupiłem oryginał w niemczech dałem 25 euro, pozdr
albo zaciąg ręczny na maxa jedna osoba w aucie wsiada i delikatnie puszcza sprzęgło żeby silnikiem zagazowało ale żeby nie zgasł wtedy druga osoba patrzy na silnik widać w których miejscach się silnik przesuwa - widać jak się rusza trzepać silnikiem to nie ma co bo to raczej mało da najlepiej wymień wszystkie ja na początku nie wymieniłem jednej z oszczędności to trzeba było to zrobić jeszcze raz bo też była zużyta i minimalnie się tłukło

Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)

moje MK3

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”