Czy kable zapłonowe BERU, pasują do świec NGK?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
adurweb
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Czy kable zapłonowe BERU, pasują do świec NGK?

Post autor: adurweb » wt mar 20, 2007 16:50

Witam.
Mam świece NGK i kupiłem nowe kable WN firmy BERU. Dzisiaj je założyłem i okazało się, że fajka kabla nie wchodzi głęboko na wierzchołek świecy, w starych kablach ta fajka wchodziła troszkę głębiej. Auto pali na tych nowych kablach, ale one nie trzymają się sztywno na tych świecach tak jak stare kable. Ale nie spadają i auto pali, tylko czy to nie wpłynie na żywotność świec czy kabla? Co tu jest grane?
Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » wt mar 20, 2007 17:10

Styk powinien być jak najmocniejszy, ja mam taką kombinację lecz wszystko gra fajkę ze świecy to trzeba mocno targać by zdjąć

Awatar użytkownika
adurweb
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adurweb » wt mar 20, 2007 17:16

pszczyna, No właśnie, a u mnie jest luźno, bo nie chce dalej wejść, co jest dziwne! Ale auto jeździ normalnie. W starych kablach ten styk jest trochę szerszy i tam wchodzi głębiej.

petek20
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Czy kable zapłonowe BERU, pasują do świec NGK?

Post autor: petek20 » wt mar 20, 2007 17:22

adurweb pisze:Witam.
Mam świece NGK i kupiłem nowe kable WN firmy BERU. Dzisiaj je założyłem i okazało się, że fajka kabla nie wchodzi głęboko na wierzchołek świecy, w starych kablach ta fajka wchodziła troszkę głębiej. Auto pali na tych nowych kablach, ale one nie trzymają się sztywno na tych świecach tak jak stare kable. Ale nie spadają i auto pali, tylko czy to nie wpłynie na żywotność świec czy kabla? Co tu jest grane?
Z góry dzięki.
czesc, a na świecach nie masz takich nakretek które trzeba odkrecić? zobacz może wtedy bedzie dobrze, pozdr

petek

Awatar użytkownika
adurweb
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adurweb » wt mar 20, 2007 17:25

petek20, Kurde, ale siara. Były nakrętki, teraz pasują. Nie wiedziałem, że czasem się ściąga te nakrętki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”