silnik wzdluzny a poprzeczny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7 Variant
- Kontakt:
silnik wzdluzny a poprzeczny
Rozgladajac sie za silnikiem do swojego mk2 znalazlem turbodiesla ponoc w nienajgorszym stanie i za dobra kase ale jest to silnik wzdluzny.
Moje pytanie brzmi: czy silnik zamontowany wzdłużnie w passacie bedzie pasowal do mojego golfa mk2?
Moje pytanie brzmi: czy silnik zamontowany wzdłużnie w passacie bedzie pasowal do mojego golfa mk2?
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Passat B2- bo zapewne z neigo ten motorek pochodzi miał faktycznie wzdłużnie. Wszystkie Golfy o ile dobrze pamiętam miały poprzecznie. Passki na zmianę- jakoś nie mogli się zdecydować 
Jeśli masz swoje kompletne autko, to motor powinien podejść jakoś, pod warunkiem, że masz wszystkie łapy, swoją przekladnię i wszelki osprzęt. Sam odlew bloku, powinien być przygotowany na różne warianty montażu.
Pozdrawiam.

Jeśli masz swoje kompletne autko, to motor powinien podejść jakoś, pod warunkiem, że masz wszystkie łapy, swoją przekladnię i wszelki osprzęt. Sam odlew bloku, powinien być przygotowany na różne warianty montażu.
Pozdrawiam.
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dokładnie. Trzeba poprzestawiać łapy od altka i z tego co pamiętam wyciąć jedną poduszkę silnika, a mocowania wszystkie podejdą od starego silnika(ale co co poduchy to nie jestem pewien)Grzesiekk1982 pisze:Passat B2- bo zapewne z neigo ten motorek pochodzi miał faktycznie wzdłużnie. Wszystkie Golfy o ile dobrze pamiętam miały poprzecznie. Passki na zmianę- jakoś nie mogli się zdecydować
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer