Temperatura silnika AAZ

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

krakol
Mały gagatek
Mały gagatek

Temperatura silnika AAZ

Post autor: krakol » pn mar 19, 2007 18:00

witam tak czytam wasze wypowiedzi i normalnie juz nic nie wiem mialem u siebie w AAZ zepsuty termostat to znaczy bylo 80 za chwile momentalnie 120 wiec wymienilem na badziewna podobno firme Vernet (choc niektorzy nie widza problemu z tymi termostatami nawet w sklepie nigdy reklamacji nie bylo) temperatura otwarcia 87 stopni wiec chyba dobrze teraz mam tak jade z 5 kilosow i mam okolo jak widze na wskazniki 95 stopni moze 93 ale nie mozna doklanie sprwdzic i jak go troszke pokrece to rosnie i otwiera sie caly termostat temperaturka spada gdzies do 87 88 , na postuju sprawdzalem czy wentylatory sie zalaczaja dziala wszystko jak trza temperaturka podskoszy nie wiem sam do jakis 97 moze otwiera sie obieg i wlaczaja sie wentylatorki ale .... czy to dobrze czy to zle czytalem ze temperatura powinna byc plus minus 5 stopni od 90 wiec chyba dobrze co nie???

krakol
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: krakol » pn mar 19, 2007 20:04

co oznacza odpowiedz dobrze?? tzn temperature mam ok czy jak?? i co macie na mysli mowiac 1 bieg i drugi bieg skoro mi przepuszcza termostat jak mam 95 stopni i na chlodnicy robi sie jakies 92 to wtedy zalacza sie wentyl a jak zrobic niby zeby uruchomic 2 bieg?? czy moze to juz jest 2 bieG??

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » pn mar 19, 2007 20:11

to jest pierwszy. 2 jest chyba powyzej 98 albo 102, nie pamietam.

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”